Părinții adoptivi ai Sorinei se tem că vor fi ”linșați public”. Scrisoare către autorități


Ultimul update: Marti 25 Iunie 2019 10:26
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2019 09:56
Categorie: Stiri actuale
Elena Săcărin, Gabriel Săcărin

Părinții adoptivi ai Sorinei au transmis, marți, o scrisoare decshisă procurorului general al României, Bogdan Licu, pe care îl roagă să mute judecata către un tribunal care să fie mai departe de zona Baia de Aramă - Craiova.

Cei doi părinți adoptivi, Elena Săcărin și Gabriel Săcărin, spun că - dacă procesul va fi menținut la Tribunalul Mehedinți, există riscul ca acolo să apară un ”scandal monstruos”, iar ei să fie ”linșați public” de persoanele care au organizat deja proteste până acum față de adopția Sorinei.

Având în vedere manifestațiile care au loc zilnic în ultimele zile în fața tuturor instituțiilor publice, fiind iminentă o asemenea manifestație și în fața Tribunalului Mehedinți, vă solicităm respectuos să formulati o cerere de strămutare către un tribunal aflat la o distanță mai mare de zona Baia de Aramă - Craiova.” - spun cei doi.

Solicitarea lor vine la scurt timp după ce procurorul general al României, Bogdan Licu, a anunțat că a fost deschis un dosar penal în care se cercetează tot ce s-a întâmplat în cazul Sorinei. Mai mult, el a cerut Tribunalului din Mehedinți să interzică ieşirea fetiței din România până când vor fi strânse toate probele.

Autoritățile își pasează între timp responsabilitățile - șefa parchetului din Craiova insinuează că imaginile surprinse la Baia de Aramă sunt parțiale și nu reflectă adevărul. Iar cei de la protecția copilului din Dolj nu se simt vinovați pentru suferința copilei.

Scrisoare deschisă către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu:

 

Subsemnații, SĂCĂRIN RAMONA ELENA și SĂCĂRIN GABRIEL, vă solicităm public în mod respectuos să formulati o cerere de strămutare, pentru motive de siguranță publică, a ordonanței președințială, depusă de domnia voastră în 24 iunie 2019 la Tribunalului Mehedinți, prin care ați solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată SĂCĂRIN SORINA, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioadă de 3 luni.

Având în vedere manifestațiile care au loc zilnic în ultimele zile în fața tuturor instituțiilor publice, fiind iminentă o asemenea manifestație și în fața Tribunalului Mehedinți, vă solicităm respectuos să formulati o cerere de strămutare către un tribunal aflat la o distanță mai mare de zona Baia de Aramă - Craiova.

Conform art. 140, alin. 3 Cod de procedura civilă: Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.

Conform art. Art. 141, alin. 2, Cod de procedură civilă, strămutarea (…) întemeiată pe motiv de siguranţă publică poate fi cerută numai de către Procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru a nu fi linșați public în momentul în care ne susținem drepturile și formulăm apărările în cadrul acestui dosar, în vederea respectării dreptului nostru la apărare și ale tuturor celorlalte drepturi fundamentale, drepturi egale cu ale oricăror alți cetățeni români, pentru evitarea unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți, vă solicităm respectuos să formulați o cerere de strămutare.”

Elena Săcărin, Gabriel Săcărin Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Cazul Sorinei se complică. Asistenta maternală s-a răzgândit și ar vrea acum să o adopte
Cazul Sorinei se complică. Asistenta maternală s-a răzgândit și ar vrea acum să o adopte
Paula Herlo, despre cazul Sorinei: ”Sincer, v-ați cam bătut joc cu toții”
Paula Herlo, despre cazul Sorinei: ”Sincer, v-ați cam bătut joc cu toții”
Procurorul general contestă decizia de adopție a Sorinei și cere ca fata să nu iasă din țară
Procurorul general contestă decizia de adopție a Sorinei și cere ca fata să nu iasă din țară
Cazul fetiței din Baia de Aramă, pe masa premierului. Dăncilă anunță ”simplificarea adopției”
Cazul fetiței din Baia de Aramă, pe masa premierului. Dăncilă anunță ”simplificarea adopției”
VIDEO PROTVPLUS.RO
simona, halep, imn, national arena,
Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart de hackeri. Mesajul sportivei
Mesaj RO-ALERT. Oraşul din România pe străzile căruia umblă un urs
Atenţionări de călătorie de la MAE pentru 3 ţări europene. Se anunţă temperaturi extreme
Incendiu într-un bloc din Capitală. Oamenii au fugit, îngroziţi
Zeci de kilometri de autostradă încep să-și ia zborul pe fereastră sub mandatul lui Cuc
Reacția angajaților care trebuie să demonstreze de 2 ori pe an că nu sunt agresori sexuali
Ploi torentiale
Bilanțul ploilor torențiale. Oamenii care nu au curățat podețele au plătit scump
Declarații controversate ale prodecanului Facultății de Teologie despre femei și viol
Zeci de furturi şi tâlhării, comise de 4 copii din Tulcea. Ce pradă uriaşă au strâns
Accident grav în Baia Mare, provocat de un șofer care a trecut pe ”roșu”
Turiștii din Mureș, avertizați că ursul cu care s-au tot fotografiat ar putea să îi atace
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Radu Mazăre