”O gură de aer curat” pentru Bucureşti. Povestea festivalului care a adus poezia în stradă

Dată publicare: 17-06-2019 08:53
Dată actualizare: 17-06-2019 10:15


Un loc boem care hrănește artistul din fiecare persoană. Asta s-a dorit a fi ediția din acest an a unui eventiment desfășurat în București pe strada Arthur Verona.

Este vorba despre Festivalul Street Delivery. Iar cei care au ajuns acolo au fost invitați la introspecție și să redescopere poezia.

Oamenii ajunşi pe strada Arthur Verona au fost poftiţi la un restaurant imaginar.

Toată lumea a primit un meniu, doar că nimeni nu a mâncat. Localul a fost numai un pretext ca să stai la masă şi să te priveşti cinci minute într-o oglindă, timp în care asculţi un discurs motivaţional.

Tema de anul acesta a fost ''Poezia în strada'', iar oaspeţii au primit o "porţie de poezie" încă de la intrare.

Femeie: "Am ales la întâmplare un bileţel şi nesperat de frumos spune aşa: dimineaţă mă scol cu frică de viaţă, seara mă culc cu frică de moarte."

Tot în cadrul evenimentului a fost reinterpretat alfabetul. Fiecare literă a avut în spate o poveste, care s-a lăsat descoperită cu ajutorul telefonului.

Bianca Dumitrascu, artist: "Fiecare a reinterpretat o literă a alfabetului în funcţie de cum a dorit şi pe baza literei am ales o strofă sau un vers dintr-o poezie sau dintr-un cântec, iar în momentul în care vei scana litera îţi apare artistul care a făcut literă şi ce legătură are cu interpretarea lui asupra formei literei."

Câţiva paşi mai încolo l-am găsit pe Iulian, care a vândut limonadă, iar cu banii câştigaţi îi ajută pe copiii bolnavi de la Spitalul Marie Curie.

Iulian Vacarean: "Mi se pare că pe strada asta găseşti o generaţie nu doar de tineri, ci de oameni care cred că România e înspre mai bine şi mai frumos, aşa că hai să ne bucurăm de străzile oraşului."

Şi copiii au intrat în acest joc. De pildă, David şi Filip au vândut prăjituri.

Băiat: De casă şi noi le-am făcut, am lucrat mult la ele.
Reporter: Ce ingrediente ai folosit?
Băiat: Praf de cocos, bomboane şi aluat.

Şi cum întreagă stradă a prins viaţă, cei prezenţi s-au declarat încântaţi de experienţa trăită.

Femeie: "E muzică, e poezie, e artă, e cultură, e tot ce e mişto."

Femeie: "Poţi să mănânci, poţi să te uiţi la tot felul de oameni de toate felurile, care fac tot felul de chestii. Mi se pare o gură de aer curat pentru Bucureşti."

Ediţia cu numărul 14 a festivalului Street Delivery, care a adunat laolata mii de oameni, şi-a închis porţile aseară.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO