O firma condusa de chinezi a "fentat" statul cu 9 milioane de euro. Schema cu LCD-uri ce au ajuns in marile hypermarketuri


Ultimul update: Vineri 31 Ianuarie 2014 07:03
Data publicarii: Marti 28 Ianuarie 2014 14:38
Categorie: Stiri actuale
anaf

Peste 9 milioane de euro, aceasta este suma cu care a prejudiciat statul o firma condusa de persoane cu origine chineza.

Nu mai putin de 15 firme au fost create si implicate in lantul de tranzactii prin care aceasta firma a produs un prejudiciu de peste 40 de milioane de lei. Suma reprezinta impozitul pe profit si TVA-ul, bani ce n-au mai ajuns la stat.

Televizoarele cu LCD, aparatele de aer conditionat, aspiratoarele si alte electrocasnice erau aduse pe vapor pana in portul Pireu din Grecia. Acolo erau vandute unor firme din Bulgaria si achizitionate intracomunitar in Romania.

In schema intrau mai multe tranzactii succesive, iar firma din capatul lantului ajungea sa vanda mai departe produsele mai multor comercianti mari din Romania. TVA-ul si impozitul pe profit erau "sarite", iar ultima firma cerea decontul pe marfa livrata comerciantilor.

"Pentru recuperarea prejudiciului inspectorii antifrauda fiscala au blocat conturile firmei, i-au sigilat depozite continand marfuri in valoare de cca 8 milioane lei si au instituit masuri asiguratorii asupra tertilor (Metro, Altex, Auchan, Dedeman, Domo, Carrefour, Selgros si Bricostore), prin poprirea sumelor datorate la bugetul de stat de catre firma vizata", se arata in comunicatul ANAF.

Sursa: Pro TV

Tara in care nu se platesc impozite, desi are unii dintre cei mai bogati locuitori. Cele mai performante economii, in 2013
Timisorenii nu s-au inghesuit sa plateasca taxele din prima zi. Pana cand se acorda reducerea de 10%
VIDEO PROTVPLUS.RO