O fetita de 3 ani a cazut intr-un cazan cu tuica fiarta. Ce a facut mama ei in secundele urmatoare i-a salvat viata

Ultima actualizare: 05-09-2015 07:14

Necazul a lovit marti intr-o familie din localitatea Dobrun, judetul Olt. O fetita de 3 ani a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a cazut intr-un vas in care erau resturi fierbinti de la distilarea tuicii.

Totul s-a petrecut sub ochii mamei sale, care a sarit disperata sa o scoata pe copila din lichidul fierbinte. Apoi a sunat la ambulanta, dar cand medicii au constatat ce arsuri avea micuta pe corp, au decis sa o trimita la Bucuresti.

Copila, in varsta de 3 ani, era impreuna cu mama, cand s-a intamplat totul. Femeia nu mai avea credit pe telefon si a mers in vecini sa ceara ajutorul unui medic de familie, pentru un alt copil. La un moment dat, fetita s-a apropiat de cazanul cu tuica fiarta.

Rodica Dogaru, bunica fetitei: "Vecina avea focul facut acolo... Nu stiu ce facea la cazan si avea un tuci pus acolo si fata s-a dat cu spatele si s-a atins de tuci si a cazut cu funduletul..."

Vecina: "Fara sa bage de seama, fata s-a oparit. Cu ma'sa langa ea, dar vorbea la telefon, sa cheme sa il vaccineze pe cel mic... Copilul se duse, e copil..."

Speriata, femeia a sarit sa-si salveze fata, fara sa tina cont ca lichidul fierbinte ar putea s-o raneasca si pe ea. Tocmai reactia rapida a mamei, spun doctorii a facut ca arsurile cu care s-a ales fetita sa nu-i puna viata in pericol.

Vecina: "A cazut in tuciul cu boasca. Se poate intampla la oricare si eu am 3 copii."

Batran: "Nu trebuie sa stea copilul langa cazan. Saracul copil, ala face la cazan, este foc, are treaba... Copilul cade pe foc..."

Copila a fost transportata la Spitalul din Slatina, dar medicii au trimis-o apoi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, pentru tratament de specialitate.

Intre timp, politistii au deschis un dosar penal, iar asistentii sociali fac si ei cercetari.

Marian Firicel, asistent social, primaria Dobrun: "Intamplarea a facut ca, intr-un moment de neatentie, sa se produca tragicul accident. Era un copil foarte iubit de parinti si dorit in acelasi timp..."

O comisie va stabili daca mama ar putea fi acuzata de neglijenta. Insa vecinii au numai cuvinte de lauda la adresa ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO