O femeie din Pitesti, la un pas de infarct. Motivul care ii poate aduce o despagubire impresionanta

Ultima actualizare: 18-10-2012 11:46

Trupele speciale au intrat in forta in casele unor suspecti din Arges, cercetati pentru santaj, lipsire de libertate si talharie. Indivizii dadeau bani cu imprumut cu dobanzi de la 20 pana la 100%, spun procurorii DIICOT.

Si-i bateau pe cei care nu mai puteau sa plateasca. Operatiunea n-a fost lipsita de surprize: anchetatorii au nimerit din greseala si-n locuinta unei batrane, care a inghetat de spaima cand i-a vazut.

A fost cat pe ce sa o lase inima pe o pensionara din Pitesti care miercuri dimineata s-a trezit cu politia peste ea. Trupe speciale au descins in locuinta si i-au intors casa cu susul in jos.

In tot acest timp, femeia a avut tot timpul o arma indreptata spre ea. Dupa taraboiul infernal pe care l-au facut, mascatii si-au dat seama ca gresisera adresa. Cautau un camatar, dar au dat peste  biata pensionara. Iar femeia vrea acum sa-i dea in judecata.

Nici nu se trezise bine femeia din somn, ca a inceput nebunia. Disperata, femeia a sunat la 112 si a cerut ajutor Politiei. Nu mica i-a fost mirarea sa constate ca tot Politia era cea care o deranjase.

Descinderea din casa pensionarei face parte dintr-o actiune mai ampla a ofiterilor DIICOT, care cautau sase persoane suspectate de camatarie si santaj. Au nimerit din greseala la biata pensionara, fost economist, care in viata ei n-a avut de-a face cu Politia.

Pensionara este hotarata acum sa ceara despagubiri celor care au adus-o in prag de infarct.

Dar, deocamdata, anchetatorii isi vad de treaba lor,  i-au retinut pe cei sase suspecti care dadeau bani cu camata si care au creat un prejudiciu de 300.000 de euro.

Cateva din locuintele verificate miercuri se afla intr-o comuna de langa Pitesti, in plin camp. Anchetatorii sustin ca acolo, departe de ochii localnicilor, suspectii ii torturau pe datornici, multi dintre ei din Olt si Arges.

Procurorii DIICOT Dolj spun ca bietii oameni erau obligati sa semneze chitante sau acte notariale in care erau trecute sume mai mari decat cele luate cu imprumut.

In acest fel, camatarii le-ar fi luat bunurile si casele. Cei retinuti sunt primii suspecti cercetati dupa ce legea camatariei a fost votata in Parlament.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO