O familie cu 7 suflete a ramas fara casa, dupa ce locuinta a fost distrusa de incendiu. Traiesc acum intr-o bucatarie de vara

12-01-2016 12:34


Drama intr-o familie din judetul Neamt, greu incercata in mijlocul iernii. Casa in care isi duceau traiul 4 copii, parintii lor si un bunic a luat foc si, in scurt timp, a fost mistuita complet de flacari.

Cand s-a intamplat nenorocirea, inauntru se aflau o adolescenta de 16 ani si un baietel de 2 ani. Sansa lor a fost ca o vecina a vazut la timp fumul gros ce iesea pe langa
ferestre si astfel au putut fi salvati.

Acum, cele sapte suflete isi duc traiul intr-o bucatarie de vara neincalzita, singura parte a gospodariei care a scapat de
valvataie.

Cand a luat foc casa, mama copiilor, tatal femeii si doi dintre copii, o fata de 10 ani si un baiat de 14 ani, erau plecati la un parastas. Capul familiei se afla la lucru, cu ziua, prin sat.

Elena Vasile, mama copiilor: "Fetita mai mare si cu baietelul de 2 ani au ramas acasa. Fata cumnatei mele a vazut din gradina ca iese fum. Cand a venit si a tras a bubuit flacara. A bubuit si televizorul. A strigat la fata. Daca nu vedea fata poate ca ardeau copiii in casa."

Casa a luat foc, spun pompierii, de la un cos de fum neizolat.

Ion Ciorhan, bunicul copiilor: "A luat foc grinda si apoi cred ca s-a lasat plafonul. Cand a dat drumul la usa s-a aprins tot".

Pe langa drama care care le-a distrus sperantele, in plina iarna, copiii sunt suparati si pentru ca, in incendiu, au pierdut hainele, cartile si caietele de lectii. Si, mai ales, un calculator cu care, uneori, se pregateau pentru scoala.

Acum, oamenii si-au adunat, cu lacrimi in ochi, ce au mai putut salva din casa distrusa. O bruma de lucruri, amintiri, dar nu si sperante.

Oamenii din sat spun ca vor ajuta familia cum pot, insa si ei au venituri modeste. Toate cele 7 suflete impart o camera de 9 metri patrati, intr-o bucatarie de vara.

VIDEO PROTVPLUS.RO