Noi focare de coronavirus în România. Câte cazuri au fost descoperite la Galați și Vrancea

Ultima actualizare: 17-06-2020 17:35

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 345 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cel mai mare bilanț din ultimele 6 săptămâni. Noi focare de Covid-19 sunt în Galați și Vrancea.

20 de angajați ai unui centru pentru persoane cu dizabilități din Galați au fost diagnosticați pozitiv, după ce unul dintre ei și-a făcut testul la o clinica particulară și a primit confirmarea îmbolnăvirii. Centrul a intrat în carantină.  

În căminul pentru persoane adulte cu dizabilități sunt, în prezent 39 de beneficiari. Toți urmează să fie testați miercuri, dar reprezentanții Direcției de Asistență Socială Galați spun că niciunul nu prezintă simptome.

Problemele au apărut în rândul personalului de îngrijire. Din totalul de 51 de angajați, 20 au primit diagnostic pozitiv, 16 negativ, iar ceilalți așteaptă rezultatele.

Ancheta epidemiologică a arătat, până acum, că boala a ajuns în acest cămin prin intermediul unei angajate care, marți seară, a primit diagnosticul pozitiv de la o clinica particulară, unde se dusese pentru o altă problemă medicală.

Și în Vrancea, la spitalul de psihiatrie din Dumbrăveni, este în desfășurare o ancheta epidemiologică, după ce 21 de pacienți au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO