Motivul pentru care un copil cu handicap ar fi fost lovit de educatoare. Un caz similar a avut loc in acelasi centru

Ultima actualizare: 20-05-2016 01:43

Incident grav intr-un centru de plasament pentru copii cu handicap, din Craiova. Un baietel de zece ani ar fi fost lovit de o educatoare.

Intreaga poveste a iesit la iveala, la un control de rutina care se face in fiecare dimineata, in astfel de centre. Medicul si asistenta care au verificat copiii au observat ca unul dintre baieti are urme de lovituri. L-au intrebat ce i s-a intamplat, iar baiatul a povestit ca unul dintre instructori l-ar fi lovit, pentru ca ar fi refuzat sa doarma. Povestea a ajuns rapid si la conducerea centrului, care a decis ca, cel putin pana la finalizarea anchetei, femeia nu mai poate lucra in acel centru. Si politistii o ancheteaza pe educatoare. Deocamdata, au deschis un dosar penal pentru purtare abuziva.

Mari Dumbrava, DGASPC Dolj: “Este vorba de un baietel in varsta de 10 ani, incadrat in grad mediu de handica ,a existat o suspiciune de agresiune fizica asupra lui, motiv pentru care s-a constituit o comisie interna care a mers la fata locului si a evaluat situatia, si in aceeasi zi copilul a fost prezentat la IML de unde asteptam rezultatele.

Educatoarea acuzata are peste 20 de ani de experienta si risca desfacerea contractului de munca.

Alin Apostol, purtator de cuvant IPJ Dolj: “Au intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva .in acest moment se asteapta rezultatul expertizei medico-legale pentru a stabili exact cate zile de ingrijiri medicale sunt necesare pentru recuperarea copilului.

Nu este singurul incident care a avut loc la Centrul respectiv. In ianuarie, un copil de sase ani, care avea un handicap sever, a fost lovit de un instructor de educatie. Dupa ancheta care a urmat, acestuia i-a fost desfacut contractul de munca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO