Elevii au protestat în faţa sediilor Primăriei şi Poliţiei din Caracal: ”Statul ne ucide”

Povestea sumbră din Caracal, urmărită cu înfiorare de o țară întreagă, este completată pe zi ce trece cu detalii cutremurătoare.

Protest al elevilor în faţa sediilor Primăriei şi Poliţiei din Caracal

Un grup de circa 100 de elevi de la liceele şi şcolile din Caracal, unii dintre ei colegi ai Alexandrei Măceşanu, adolescenta despre care există dovezi că a fost violată şi ucisă de Gheorghe Dincă, au protestat luni seară în faţa sediilor Poliţiei şi Primăriei din oraş, ei pornind apoi în marş pe străzi spre locuinţa bărbatului inculpat.

Tinerii au scandat lozinci cum ar fi "Demisia", "Ruşine, ruşine să vă fie", "Statul ne ucide", precum şi numele celor două adolescente despre care Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa procurorilor că le-a ucis, relatează Agerpres.

De asemenea, unii dintre ei au purtat pancarte cu mesaje - "Alo, 112 !!! Sunt Alexandra şi vreau să TRĂIESC", "La Caracal România a eşuat", "Puteam să fie eu. Puteaţi să fiţi voi", "Nu suntem o generaţie fără viitor, suntem generaţia care va lupta pentru acest popor".

Acţiunea de protest a fost una spontană, tinerii care au pornit în marş pe străzile centrale ale oraşului fiind însă însoţiţi de forţe de ordine.

Liceenii au mai precizat că au solicitat de la Primăria Caracal autorizaţie pentru organizarea protestului, dar au primit autorizaţia abia pentru ziua de miercuri, 31 iulie, aşa că au decis că nu pot să mai aştepte şi că trebuie să iasă în stradă cât mai repede să îşi exprime nemulţumirea faţă de modul cum au gestionat autorităţile cazul colegei lor şi pe cel al Luizei Melencu, cealaltă adolescentă care a sfârşit ucisă de către inculpatul Gheorghe Dincă.

Un grup de circa 100 de elevi de la liceele şi şcolile din Caracal au protestat luni seară în faţa sediilor Poliţiei şi Primăriei din oraş

Conducerea STS a prezentat, luni, în timpul audierilor din cadrul Comisiei de Apărare din Camera Deputaților informații importante despre modul în care autoritățile au acționat pentru salvarea Alexandrei, după apelurile disperate la 112.

Deputatul Răzvan Prișcă a concluzionat faptul că, de fapt, un polițist nu a știut să folosească informațiile de localizare din aplicația 112.

Răzvan Prișcă: ”Doar o observație, ca să fie mai clar, pentru că m-am uitat și eu pe planșa aceea (raportul STS, n. red.). Deci, practic, poliția poate să obțină aceste informații la fel ca și operatorul de 112. În cazul acesta, polițistul din Caracal a așteptat o oră și 4 minute până să se gândească să deschidă aplicația de localizare.  După ce a deschis-o prima oară în ziua respectivă și-a dat seama că habar n-are să lucreze cu ea, a sunat înapoi la 112, cei de la 112 au stat 10 minute pe telefon cu polițistul să-l învețe cum să se uite pe calculator. După ce a terminat convorbirea a sunat încă de 2 ori polițistul la 112 să întrebe cum se apasă pe buton. E drept, domnul general? Asta am înțeles din ce am văzut pe planșă.” Detalii AICI


După mărturisirile făcute la audieri de suspectul Gheorghe Dincă, luni, reconstituirea omorurilor şi căutarea trupurilor neînsufleţite i-au dus pe anchetatori pe un drum către malul Dunării. Acolo individul arestat preventiv susţine că ar fi aruncat trupul Luizei. Detalii AICI

Gheorghe Dincă a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie, în Spitalul Județean Slatina, conform unor surse medicale citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, bărbatul suferea de mai multe tulburări de comportament, unele apărute în urma consumului de alcool.

Sora Luizei Melencu, fata de 18 ani pe care ar fi ucis-o Gheorghe Dincă, susţine că un poliţist din Coşoveni a sunat-o duminică pentru a-i reproşa de ce familia ei a declarat că Poliţia Coşoveni nu făcut nimic pentru a rezolva cazul.

“M-a sunat Poliţia de la Coşoveni, pe mine, ieri dimineaţă, că de ce îi acuzăm pe ei că nu s-a făcut dreptate. Ce dreptate au făcut ei? Au lăsat două fete să moară? (...) Că de ce a dat mama declaraţii”, a spus sora Luizei. Detalii aici

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la tragedia de la Caracal şi va întocmi un raport special referitor la “problemele de sistem” care au înlesnit-o, pentru evitarea unor situaţii asemănătoare în viitor.

Într-un raport al Ministerului Administrației și Internelor, obținut de Mediafax, se arată că Alexandra a fost surprinsă de criminal când vorbea cu poliția după ce a fost sunată chiar de autorități.

Alexandru Cumpănaşu a anunţat că a depus o plângere penală împotriva instituţiilor care au acţionat în cazul de la Caracal.

Cinci ofiţeri şi trei agenţi de poliţie sunt cercetaţi de Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne în legătură cu modul în care s-a intervenit în cazul de la Caracal. Mai multe informații aici.

Inspecția Judiciară a anunțat  că s-a autosesizat în cazul crimelor din Caracal. Conform unui comunicat, Inspecția Judiciară a demarat cercetări referitor la modul în care magistrații implicați în cazul criminalului Gheorghe Dincă au respectat procedurile, dar și în legătură cu informațiile date pe surse din anchetă.

Gheorghe Dincă, bărbatul care a scandalizat o țară întreagă după ce a recunoscut că a ucis două adolescente, a fost pus sub acuzare duminică pentru omor calificat. Cronologia faptelor care au dus la prinderea bărbatului din Caracal.

Luiza a fost ucisă chiar în ziua când a fost răpită

Luiza a fost ucisă chiar în ziua când a fost răpită, au declarat surse DIICOT pentru corespondentul ProTV Ovidiu Oanţă. Fata de 18 ani dispăruse pe 14 aprilie iar cazul  a fost preluat de procurorii DIICOT acum aproape două luni, după ce, la fel ca în situaţia Alexandrei, familia ar fi primit un telefon de la un bărbat care anunţa că tânără de 18 ani a plecat de bunăvoie în Elveţia.

Reconstituirea cazului, făcută luni, în prezenţa lui Gheorghe Dincă

Anchetatorii vor încerca luni să facă reconstituirea cazului, după mărturisirile făcute duminică de Gheorghe Dincă. Bărbatul va rămâne în arest până în jurul prânzului, apoi va fi dus la reconstituire. Aici, Dincă va trebui să-i ducă pas cu pas pe anchetatori prin toate locurile prin care a trecut. Există, din mărturia lui, informaţii că ar fi aruncat din lucrurile fetelor în diverse locuri, pentru a scăpa de orice dovadă.

Este aşteptată inclusiv o expertiză antropologică, afirmă surse din anchetă, pe baza a ce s-a descoperit în „casa ororilor” din Caracal - resturi de oase şi dinţi.

De ce i s-a făcut rău lui Gheorghe Dincă la audieri

Audierile au fost la un moment dat întrerupte pentru că suspectul s-a simţit rău. "S-a suspendat audierea din cauza unor probleme de sănătate. N-a mâncat, n-a dormit suficient”, spune avocatul Bogdan Alexandru.

Procurorii au continuat audierile în timpul nopţii pentru a reface pas cu pas şi povestea Luizei Melencu, faţă de 18 ani care a dispărut în luna aprilie şi care a fost ucisă de acelaşi individ, după cum le-a povestit chiar el anchetatorilor.

Ceea ce la început era un scenariu negru, greu de acceptat, a devenit acum realitate și apar amănunte din anchetă de o cruzime șocantă.

Gheorge Dincă, bărbatul care a recunoscut că a ucis două fete nevinovate, a fost audiat duminică seară, iar procurorii au refăcut pas cu pas ultimele ore de viață ale Alexandrei.

Același lucru se va întâmpla și în cazul Luizei, adolescenta despre care nimeni nu a știut nimic aproape patru luni. Acum, individul care le-a spus anchetatorilor că a curmat două vieți, este acuzat și de omor calificat.

Întrebarea care a măcinat o țară întreagă, șocată de povestea cu final tragic a Alexandrei, a primit răspuns duminică seară.

Gheorghe Dincă a stat ore în șir fața cu anchetatorii şi a dat explicaţii pentru cumplitele fapte de care este acuzat şi pe care le-a şi recunoscut duminică. Cei care se ocupa de anchetă au făcut publice detalii care îţi dau fiori.

Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct DIICOT: „La data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 12, la domiciului său din municipiul Caracal ar fi ucis-o pe pe minoră în vârstă de 15 ani, pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciului sau şi o violase. Inculpatul a declarat că a agresat-o, suprimându-i viaţa atunci când a surprins-o cu telefonul în mână."

Dezvăluirile terifiante nu s-au oprit aici. Fata de 15 ani care, disperată, a cerut ajutor la 112, în speranţa că va fi eliberată din mâinile celui care avea să îi devină călău, a avut parte de un sfârşit crunt. Arată acest lucru dovezile adunate de pe proprietatea bărbatului. Amănuntele ieşite la iveală sunt cutremurătoare.

Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct DIICOT: „La domiciul inculpatului Dincă Gheorghe, în cenuşa aflată unui butoi betalic au fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două frgmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară precum şi o bucată similară de monturi de inel ce prezentau forme de ardere. La locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului."

Avocat Bogdan Alexandru: V-am şi spus ce l-a făcut să recunoască, remuşcarea, complexul pe care l-a avut. Are păreri de rău, de ceea s-a ajuns şi în situaţia în care i s-a făcut rău.”

Reporter: „Complici a avut?”

Avocat: „Nu.”

Reporter: „A spus unde a ascuns rămășițele din trupul victimelor? A dat detalii, dar nu pot să vă spun, sunt chestiuni de urmărire penală."

Audierile au fost la un moment dat întrerupte pentru că suspectul s-a simţit rău.

Avocat Bogdan Alexandru: „S-a suspendat audierea, din cauza unor probleme de sănătate. N-a mâncat, n-a dormit suficient."

Procurorii au continuat audierile în timpul nopţii pentru a reface pas cu pas şi povestea Luizei Melencu, faţă de 18 ani care a dispărut în luna aprilie şi care a fost ucisă de acelaşi individ, după cum le-a povestit chiar el anchetatorilor.

În aceste condiţii, procurorii au extins urmărirea penală în cazul individului, fiind acuzat acum şi de omor calificat.


Ultimul update: Luni 29 Iulie 2019 22:09
Data publicarii: Luni 29 Iulie 2019 12:57
Categorie: Stiri actuale
Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra după ce a prins-o cu telefonul. Mărturisirea criminalului
Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra după ce a prins-o cu telefonul. Mărturisirea criminalului
Tudorel Toader face precizări despre modificările la legile justiţiei şi la coduri
Tudorel Toader face precizări despre modificările la legile justiţiei şi la coduri
Povestea Luizei, fata ucisa de Gheorghe Dinca: “Am asteptat-o pana azi”
Povestea Luizei, fata ucisa de Gheorghe Dinca: “Am asteptat-o pana azi”

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cumpanasu danseaza la Iasi
Cumpănașu, filmat dansând la Iași. Ce a făcut în ziua în care nepoata lui ar fi împlinit 16 ani
Leii românești, printre cei mai murdari bani din lume. Ce s-a descoperit pe bancnote
Doi adolescenți și un bărbat, reținuți în cazul pădurarului ucis în timp ce urmărea hoții
Mărturiile oamenilor Galați care și-au găsit mașinile arse. ”A fost aruncat focul”
Noapte albă, în fața primăriei, pentru un loc de parcare. ”Am luat saci de dormit, pături”
Un bărbat din Iași, diagnosticat cu malarie. Pacientul a lucrat o perioadă în Africa
director
Directorul unei școli din Dâmbovița bătut de un părinte: „M-a amenințat cu moartea”
O minoră a anunțat la 112 că verișoara ei a fost răpită. Cum a fost găsită
Tânăr împușcat în cap în Gorj, lângă Târgu Cărbuneşti. Se afla la 2 km de un poligon
Trafic deviat pe A2, din cauza unor lucrări. Cât va dura înlocuirea dalelor de beton
Un sucevean a cerut ajutorul poliției după ce a fost bătut de soție
Suma uriașă furată din seifurile Casei de Pensii Timiș. Făptașii, căutați de polițiști