Misiune imposibila pentru ambulante din cauza drumurilor blocate. O gravida a nascut la dispensar, iar bebelusul a murit


Ultimul update: Joi 21 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2016 07:33
Categorie: Stiri actuale

Ninsorile si viscolul s-au mai potolit, insa in tot sudul si estul tarii sunt in continuare probleme. Oamenii care au cerut ajutor au fost scosi la liman doar cu senilatele.

Cele mai alarmante situatii au fost in Constanta si Vaslui, unde echipajele au fost solicitate de gravide carora le venise sorocul. Luni la pranz, in judetul Galati, un echipaj incearca sa recupereze o femeie insarcinata din localitatea Schela, inconjurata de nameti.

Pe un asemenea viscol, un echipaj de la Ambulanta Vaslui s-a chinuit mai bine de doua ore sa ajunga la o gravida, in varsta de 26 de ani, din localitatea Vutcani.

In Rosiesti, salvarea n-a mai putut inainta, desi avea in fata un utilaj de deszapezire. In conditii extreme de iarna, medicii si-au continuat drumul cu un vehicul cu senile.

Danut Costache, primaria Rosiesti: "Sunt suluri de 2 metri, 3 metri. Bate vantul, nu se vede pe unde se merge, doar imaginar asa printre copaci."

Cand au ajuns, in sfarsit, la gravida, aceasta nascuse la dispensarul din localitate. Din pacate, bebelusul, nascut prematur la 7 luni, nu a supravietuit. Mama, care mai are doi copii acasa, se mai confruntase cu o nastere cu probleme, soldata cu moartea pruncului.

Madalina Barbut, Serviciul de Ambulanta Vaslui: "Foarte greu am ajuns la Dispensar, unde medicul de garda declarase decesul nou-nascutului. Nu se vedea absolut nimic, nu se vedea, am mers si prin cimitir cred, nu vedeai cu ochii."

Pentru echipajul de la ambulanta, la intoarcere, a urmat inca o calatorie de cosmar, prin nameti. Pacienta care solicitase ajutor a fost transportata la Spitalul din Vaslui, iar medicii spun ca starea ei e stabila.

Si in judetul Constanta, o gravida de 21 de ani, din satul Almalau, a avut nevoie de ajutor. Troienele formate pe sosea au impiedicat insa ambulanta sa razbata pana la ea. Asa ca un vehicul cu senile a transportat-o, de acasa, la cel mai apropiat spital - in Bulgaria, la Silistra.

Tot vehiculele cu senile l-au salvat si pe un barbat in varsta de 75 de ani din localitatea Baleni, judetul Galati. Omul, dependent de dializa, a sunat la 112 si a cerut ajutor.

Ambulanta a pornit imediat catre bolnav, dar din cauza zapezii, a fost nevoita sa se opreasca cand mai avea doar 15 kilometri pana la destinatie. O senilata ISU a reusit sa-l recupereze pe barbat si sa-l aduca la ambulanta. Omul este acum la spital, in afara pericolului.

VIDEO PROTVPLUS.RO