Ministerul Justitiei precizeaza ca nu are in vedere reorganizarea DNA si DIICOT. Iordache infirma "informatiile vehiculate"


Ultimul update: Duminica 05 Februarie 2017 00:02
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2017 10:58
Categorie: Stiri actuale

Ministerul Justitiei sustine ca nu are in vedere reorganizarea Directiei Nationale Anticoruptie si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Anuntul a fost facut de catre Ministerul Justitiei dupa ce miercuri aparusera in presa informati cum ca Guvernul Grindeanu urmeaza sa treaca vineri la pasul doi in lupta impotriva statului de drept, prin desfiintarea DNA si a DIICOT si contopirea lor intr-o singura institutie, potrivit unor surse EurActiv.

"Ministerul Justitiei precizeaza faptul ca nu are in vedere reorganizarea Directiei Nationale Anticoruptie si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si infirma toate informatiile vehiculate recent in spatiul public pe aceasta tema", se arata intr-un comunicat transmis joi de MJ.

Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat, joi, la sediul CSM, ca o eventuala decizie de adoptare a unei ordonante de urgenta pentru contopirea DNA si DIICOT ar reprezenta "o eroare fundamentala".

"Ar fi o eroare fundamentala din partea cuiva, si aici cred ca nu ar mai fi vorba de o inabilitate, ci chiar de o alta strategie, dar care sa nu fie de combatere a criminalitatii, ci probabil o strategie inversa", a afirmat Augustin Lazar.

In opinia sa, o astfel de masura nu ar fi nici urgenta si nici necesara.

"In mod clar, cand se da o ordonanta de urgenta, deja stim ce inseamna ordonanta de urgenta, presupune o urgenta, presupune ceva ce nu se intruneste in acest moment. Si in niciun caz nu este necesara o astfel de contopire sau o altfel de masura despre care s-ar discuta, sa se desfiinteze prin contopire doua structuri de elita ale Ministerului Public, care se pare ca deranjeaza multa lume, de vreme ce isi fac datoria", a explicat procurorul general.

El a precizat ca orice decizie privind reorganizarea sistemului judiciar nu poate fi luata fara consultarea prealabila a institutiilor din domeniu.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO