Militarii romani si ucraineni s-au antrenat alaturi de cei americani langa Galati. "Putem lucra impreuna"


Ultimul update: Sambata 04 Martie 2017 07:09
Data publicarii: Miercuri 01 Martie 2017 07:57
Categorie: Stiri actuale

Un amplu exercitiu, la care participa militari din opt state, se desfasoara zilele acestea intr-un poligon de langa Galati. O aplicatie reuneste subunitati din toata regiunea Balcanilor si Marii Negre, care se antreneaza alaturi de partenerii americani.

500 de militari din Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii si Ucraina s-au antrenat impreuna timp de doua saptamani, langa Galati.

Capitan Chase Bradford, US Marines: "Am executat manevre care au demonstrat ca putem lucra impreuna pentru a asigura stabilitatea in regiune."

Maior Costel Pastae, loctiitor comandant Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni": "Noi am urmarit ca modul nostru de actiune sa fie similar si sincronizat."

Pentru asaltul final, masinile de lupta romanesti se sincronizeaza in linie cu Humvee-urile americane pentru a ataca obiectivul inamic pe care il vedeti in zare. Insa, cei mai entuziasmati au fost militarii ucrainieni.

Locotenent Serghi Rudenco, Batalionul 1, Ucraina: “Suntem foarte mandri sa fim ca o singura echipa. Ne-am putut imbunatati tactica de lupta, de tragere, si cred ca ne va fi de folos."

Chiar daca se aflau in poligonul de antrenamente, militarii nu au uitat de traditia care anunta primavara. Asa ca au impartit martisoare tuturor colegelor, spre surprinderea acestora.

Astfel de aplicatii, coordonate de Fortele Infanteriei Marine ale Statelor Unite care sunt dislocate în Europa si Africa, se desfasoara de mai multi ani in zona Marii Negre, in Balcani si in regiunea Caucazului.

VIDEO PROTVPLUS.RO