Mii de oameni au fost prezenti la inmormantarea lui Ilie Vonica. Procurorii nu au lasat-o pe sotia milionarului la funeralii

Dată publicare: 08-06-2014 18:13
Dată actualizare: 11-06-2014 07:06


Zi cernita la Sibiu, unde peste doua mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe omul de afaceri Ilie Vonica. Rude, prieteni, angajati sau cei care doar au auzit de numele celui mai bogat om din oras au tinut sa participe la inmormantare.

Marti, Ilie Vonica s-a sinucis dupa arestarea sotiei, implicata intr-un amplu dosar de frauda. Aflata in arest preventiv, femeia a lipsit de la funeralii pentru ca procurorii nu au acceptat sa-i dea decat o permisie de trei ore la priveghi.

Sute de oameni au venit la Cimitirul Buna Vestire din Sibiu pentru a-si lua ramas bun de la Ilie Vonica. Ceremonia a fost mai discreta, dupa cum permite traditia in cazul celor ce-si iau singuri viata.

"Este mult mai simpla, foarte echilibrata si cu mult bun simt, ca si cealalta cu aceeasi frumusete in ea si cu aceeasi nadejde", a spus preotul Constantin Necula.

Ioana Vonica, vaduva milionarului, nu a putut participa la inmormantare. Aflata in arestul politiei, in dosarul retetelor oncologice false, ea nu a primit decat o permisie de 3 ore, desi avocatii ei cerusera trei zile. Asa ca sotia indoliata nu a putut ajunge decat la priveghi.

Dupa cele trei ore pe care le-a petrecut in capela, Ioana Vonica a plecat inapoi in arestul politiei, iar oamenii au tinut sa o incurajeze.

Pentru apropiati, gestul milionarului este greu de inteles:

"Am trait un cosmar si inca il mai traiesc. Normal ca era abatut pentru ca nu va puteti inchipui cat de mult si-a iubit sotia si nu va puteti inchipui de unde a plecat acest om, a plecat de jos de tot", a spus Ion Bratu, unchiul Danielei Vonica.

Multi dintre cei care i-au fost aproape pana in ultima zi observasera cat de mult se schimbase, dupa arestarea sotiei, dar nu banuiau gandul sinuciderii.

"Se vedea ca este preocupat, slabise foarte mult, a trecut foarte putin pe la clinica. Este un gol imens care nu va putea fi umplut niciodata. Ne va lipsi motivarea pe care o imprima dumnealui, entuziasmul, zambetul incurajator zilnic pe care il primeam de la dumnealui'', a spus Adela Cojan, director Clinica.

Ilie Vonica a lasat in urma o scrisoare de adio, prin care isi cerea iertare de la sotia lui si o ruga sa aiba grija mai ales de fiica lor.

Dupa funeralii, familia trebuie sa decida cine se va ocupa mai departe de afaceri. Fiica celor doi ar putea prelua imperiul. Este vorba despre clinici, spitale, farmacii, o fabrica de medicamente, o firma de distributie si multe alte afaceri care au pus numele Vonica, anul trecut, pe locul 35 in topul celor mai bogati romani, cu 95 de milioane de euro in conturi.


VIDEO PROTVPLUS.RO