Metoda "elicopterul", noua schema de inselaciune prin telefon. Cum a ramas o batrana din Timisoara fara o mie de euro

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06

Un nou tip de inselaciune a inceput sa faca victime la noi. Metoda "Elicopterul SMURD" a lasat deja cateva persoane fara sume importante de bani, dupa ce acestea au dat crezare unor telefoane cel putin ciudate.

Medicii de la departamentul pentru situatii de urgenta avertizeaza ca interventiile cu elicopterul SMURD sunt gratuite, iar daca cineva va suna sa va ceara bani, trebuie sa cereti sprijin la 112.
La Timisoara au fost semnalate, doar in ultimele zile trei cazuri de inselaciuni de acest tip.

Toate au avut acelasi tipar: victima era sunata de un necunoscut, care ii spunea ca cineva apropiat a fost ranit intr-un accident si este nevoie de un transport cu elicopterul SMURD. Apoi cereau o suma de bani pentru aceasta deplasare cu elicopterul.

Spre exemplu, o femeie de 69 de ani a raspuns imediat afirmativ cand cineva a anuntat-o ca nepotul ei a suferit un accident. A dat fara sa clipeasca o mie de euro, pe care i-a lasat intr-un plic, in fata blocului. Abia apoi s-a gandit sa isi sune nepotul si a realizat ca a fost pacalita.

Politistii incearca sa dea de urma acestor indivizi. Este important sa stiti ca transportul ranitilor cu elicopterul Smurd se face gratuit, iar daca cineva va suna sa va ceara bani pentru asta, sunati la politie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO