Mascaţii care căutau un interlop au intrat peste o familie din Braşov şi au băgat un copil în spital

Ultima actualizare: 13-02-2020 18:09

Percheziţii cu cântec, joi, la Braşov. Ofiţerii de la combaterea crimei organizate care căutau mai mulţi suspecţi de infracţiuni informatice au intrat în casa unei femei cu doi copii - care nu avea nicio legătură cu ancheta.

Sperietura a fost atât de mare încât, în final, a fost nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD, iar unul dintre copii a ajuns la spital, cu atac de panică. În cele din urmă, anchetatorii au dat de urma unor suspecţi în casa vecină. Aceştia sunt bănuiţi că au furat bani din conturile mai multor cetăţeni americani.

Descinderile au vizat 18 adrese din Braşov. La una dintre ele, trupele speciale au dat peste o femeie cu doi copii care s-au speriat teribil. Mama şi-a sunat imediat fostul soţ care a sosit imediat.

Andrei Kadas, tatăl copiilor: "Fosta mea soţie, singură cu doi copii minori, am fost anunţat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. La ora actuală un copil este la şcoală şi celalat este în spital".

La adresa cu pricina se afla mai multe case care au iniţiale diferite iar poliţiştii le-au percheziţionat şi pe acestea. Erau căutaţi trei suspecţi, fraţi, bănuiţi că ar fi capii unei grupări de crimă organizată. Percheziţii similare s-au desfăşurat şi în judeţele Brăila şi Vâlcea.

Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov: "În cauză sunt efectuate cercetări cu privirte la o grupare de criminalitate organizată care în perioada noiembrie 2018 - decembrie 2019 a acţionat pe teritorioul SUA, grupare specializată în infracţiuni informatice. În aceeasi cauza, concomitent au avut loc percheziţii şi în Germania şi Ungaria".

Anchetatorii spun că cei trei fraţi ar fi coordonat o grupare formată din 11 suspecţi care montau dispozitive de skimming la bancomate din Statele Unite. Astfel, ar fi golit conturile unor cetăţeni americani, iar banii i-ar fi trimis în România. Doi dintre capii reţelei au fost reţinuţi, joi, iar al treilea este căutat în Germania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO