Dublă crimă teribilă în Italia, unde două românce, mamă și fiică, au fost ucise de soțul primeia, un italian. Bărbatul de 69 de ani le-a împușcat, luni, pe amândouă, în vila în care locuia familia, în regiunea Veneto.

Victimele au murit pe loc. Aveau 41 și respectiv 22 de ani. Apropiații femeilor spun că ele trăiau un coșmar de câțiva ani, din cauza suspectului. Soția ceruse divorțul, iar sentința urma să fie pronunțată chiar marți. Bărbatul este în arest acum.


Victimele, două românce de 41, respectiv 22 de ani


Tragedia s-a petrecut, marți, în localitatea Castelfranco, din provincia Treviso. Victimele sunt Gabriela Trandafir și fiica ei, Renata, iar suspectat că le-a ucis este Salvatore Montefusco, de 69 de ani, fost om de afaceri în construcții, acum pensionar. Vecinii din complexul de patru vile povestesc că au auzit, luni, la amiază, țipete și împușcături.

Localnică:Am vorbit cu soțul meu la telefon, era foarte speriat.”

Gabriela Trandafir și soțul ei erau împreună de circa 20 de ani. Cuplul are un băiat, de 17 ani, iar Renata, de 22 de ani, era fiica dintr-o relație anterioară a femeii. Fratele vitreg al fetei era în casă când tatăl său le-a împușcat în bucătărie pe cele două, prin ușa care dă spre grădina vilei. Apoi bărbatul s-a dus la un bar din apropiere și i-a cerut unei angajate să sune la carabinieri. Duminică, Renata i se destăinuise unei prietene: se temea că bărbatul pune ceva la cale împotriva ei și a mamei sale.

Michela Sabatino:Îi era frică. Zicea „O să vezi că el o să facă ceva ca să scape de noi. Poate să facă orice. Poate să facă orice”, îmi zicea. Și uite ce a făcut!
 

„Casa aceea devenise un adevărat infern”
 

Certurile în familie erau tot mai frecvente, spun vecinii cuplului. O femeie le-a povestit jurnaliștilor din Modena ce a observat.

Casa aceea devenise un adevărat infern: bărbatul le interzicea femeilor totul, le voia supuse, ca un despot", a declarat femeia.

Bărbatul nu o lăsa pe soția lui să se angajeze, de teama să nu devină independentă financiar și să-l părăsească.

Ca s-o urmărească pas cu pas, i-a montat în mașina un dispozitiv GPS, ca să știe permanent unde se află. Nici tânăra de 22 de ani nu avea voie să lucreze și nici să aibă mașină.

Michela Sabatino:E dureros, foarte dureros. Era o fată foarte bună, voia să lucreze, dar din cauza situației din familie...
 

Femeia chema frecvent ambulanța
 

Vecina povestește și un episod în care, după o ceartă, bărbatul a luat toate hainele celor două femei și le-a aruncat la gunoi. La fel a făcut apoi și cu alimentele. Aceeași femeie a fost martoră când femeia chema ambulanța uneori și că avea lovituri.

Studiile universitare în design vestimentar pe care le făcea tânăra de 22 de ani, la Modena, ar fi fost și o modalitate prin care fata încerca să scape de calvarul de acasă.

Prins imediat după crima, bărbatul a recunoscut că a tras întâi, de mai multe ori, în fiica sa vitregă, apoi în soția sa. A mărturisit cu cinism în fața procurorilor că: „Voiau să mă dea afară din casă, dar era casa mea. Și, atunci, am luat pușca și am tras în amândouă.

Femeia era din județul Bacău.

Reporter: Ea obișnuia să vină acasă la părinţi?

Lavinia Ichim, vecină:Da venea. A venit acum vreo 2-3 ani, cred.”

Reporter: Atunci a fost ultima oară?

Lavinia Ichim: Da.

Procuratura din Modena anchetează dubla crimă cu suspectul în stare de arest.