Manifestări de ziua Armatei Române. Reacția copiilor care s-au antrenat alături de militari

Ultima actualizare: 25-10-2019 21:12

Militarii români din întreaga ţară, dar şi de pe fronturi din lumea întreagă au sărbătorit vineri Ziua Armatei.

Au avut loc ceremonii şi s-au ţinut momente de reculegere pentru camarazii căzuţi la datorie. În ultimii 23 de ani, 30 de militari români şi-au pierdut viaţa în misiunile din afara ţării.

25 octombrie este pentru Armata Română o zi istorică. În anul 1944, militarii români au reuşit să elibereze total de sub ocupaţie străină Transilvania. De atunci, celebrează în fiecare an curajul celor care au pierit.

În fața Mormântului Ostaşului Necunoscut, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis, peste 400 de elevi şi studenţi au depus vineri jurământul de credinţă.

Într-o tabără de instruire amenajată în Parcul Carol din Capitală, militarii i-au invitat pe copii să se antreneze alături de ei.

Băiat: "E foarte dificil, dar e o experienţă nouă."

Copiii au avut ocazia să urce în tancuri şi în transportoarele blindate.

Militarii nu i-au uitat nici pe cei căzuţi la datorie. Din păcate, din 1996 şi până acum, 30 de militari români au murit în misiuni externe. Şi anul acesta a fost cumplit. În urmă cu o lună şi jumătate, sublocotenetentul post mortem Ciprian Ştefan Polschi s-a stins în misiune în urma unui atac al talibanilor, în Kabul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO