Maia Sandu i-a cerut lui Vladimir Putin să ofere vaccinuri anti-covid Republicii Moldova

Dată publicare: 27-03-2021 12:47
Dată actualizare: 27-03-2021 12:55


Maia Sandu i-a cerut lui Vladimir Putin să ofere vaccinuri anti-covid Republicii Moldova

Maia Sandu i-a cerut ajutorul lui Vladimir Putin, în sensul ca Rusia să doneze vaccinul său anti-covid Sputnik V și R. Moldova. Este o mișcare aparent surprinzătoare din partea unui șef de stat considerat chiar și de către Kremlin ca fiind pro-european.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis o scrisoare președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu o cerere de a acorda asistență Moldovei și de a furniza vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului sub forma unei donații, informează RTR Moldova.

Președintele pro-european al Moldovei a declarat acest lucru în emisiunea ”Vineri cu Anatoly Golya” de pe postul RTR Moldova, filială a televiziunii de stat Rusia 1.

„Am vorbit cu domnul ambasador (al Rusiei, Oleg Vasnetsov- n.red.) și a spus că nu există încă nicio oportunitate de a cumpăra vaccin. Dar ar putea ajunge în Moldova sub forma unui ajutor umanitar. Domnul ambasador nu a putut spune când și cât vaccin ar putea Rusia dona, nu depinde de el. Am scris o scrisoare către președintele Rusiei cerând asistență”, a spus Maia Sandu.

 

A trimis scrisori similiare altor peste 30 de state

 

Președintele R. Moldova a precizat că a trimis scrisori similare șefilor a 30 de state, pentru a face rost de cât mai multe doze de vaccin anti-Covid.

„Am trimis scrisori liderilor din peste 30 de țări. Întrebarea este: de unde să cumpăr? Nu există suficiente vaccinuri pentru a cumpăra. Vorbesc atât cu producătorii, cât și cu liderii din diferite țări, dacă ne pot vinde un număr cât de mic de vaccinuri sau pot oferi ajutor umanitar”, a adăugat Sandu.

Șefa statului de peste Prut a mai spus la RTR Moldova că alte peste 50.000 de doze de vaccin ajung sâmbătă la Chișinău ca donație din partea României.

Încă 200.000 de doze ar urma să ajungă în R. Moldova în luna aprilie.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO