Ludovic Orban vrea să se lase de țigări: ”Am fumat destul 40 de ani”. Ce legătură are viciul său cu eclipsa din 1999

Ultima actualizare: 01-06-2020 22:27
Ludovic Orban
Inquam/ Mircea Rosca

Ludovic Orban a spus luni seara că vrea să se lase de fumat, pentru că 40 de ani a fost ”destul”. Declarația premierului vine după ce a fost fotografiat în timp ce fuma în sediul Guvernului.

 

Premierul Ludovic Orban spune că fumatul în birou, așa cum a fost surprins în fotografia intens dezbătută în spațiul public în ultimele zile, a fost o greșeală pe care și-o asumă și de care îi pare rău, în primul rând pentru că știe că ar fi un exemplu negativ pentru tinerele generații.

El a promis la Digi24 că va încerca să se lase de fumat, fiind conștient de efectele nocive asupra sănătății, cu atât mai mult cu cât fumează de 40 de ani.

„Suntem oameni, mai greșim, mi-am cerut scuze, important este să recunoști greșeala și să încerci să o îndrepți”, a spus premierul Ludovic Orban.

„Am greșit, am plătit, sunt dispus să plătesc pentru orice greșeală”, a afirmat premierul, care a explicat că are o muncă istovitoare, de câte 15-16 ore pe zi și pentru un fumător înrăit este greu să nu aibă la îndemână un loc special amenajat.

 

S-a lăsat un an, dar s-a reapucat la eclipsa din 1999

 

„Reflectez la o soluție să mă las de fumat, am fumat destul 40 de ani, cred că cel mai mult s-ar bucura familia mea”, a mărturisit șeful executivului.

El a povestit că a mai avut tentative să se lase de fumat și chiar a reușit timp de un an, însă la eclipsa totală de Soare din 1999 s-a reapucat.

„Ar trebui să ia amendă toți cei care încalcă legea”, a mai spus premierul, care crede că amenda trebuie să fie cu atât mai mare cu cât funcția pe care o ocupă respectiva persoană e mai mare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO