Premierul Orban, nou anunţ despre măsurile de relaxare. "Am emoţii"

01-06-2020 21:56


Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban explică de ce au fost anunţate târziu unele măsuri de relaxare a restricţiilor pentru unele zone ale economiei, el spunând că autorităţile au fost nevoite să aştepte evoluţia numărului cazurilor de îmbolnăvire.

„Măsurile de relaxare care au fost implementate nu au dus la creşterea numărului de cazuri. (...) Acum, vă spun că am emoţii", spune Orban, menţionând că acestea sunt legate de respectarea regulilor.

Referitor la faptul că normele pentru redeschiderea teraselor au fost anunţate târziu, Orban a spus că anterior au existat discuţii cu reprezentanţii industriei Horeca, iar normele au fost lucrate de aceştia cu cei de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu ANSVSA, transmite News.ro.

„Noi a trebuit să aşteptăm efectul primelor măsuri măcar 12 zile, pentru că a existat relaxarea de pe data de 15. A fost un adevărat festival al opoziţiei, că noi am scăpat totul de sub control, că o să explodeze infecţiile (...)", a declarat Orban, luni seară, la Digi 24.

El a precizat că Guvernul a discutat cu reprezentanţii patronatelor din diverse ramuri ale economiei înainte de a dispune măsuri şi a spus că are în plan noi măsuri de relaxare a restricţiilor.

„Măsurile de relaxare care au fost implementate nu au dus la creşterea numărului de cazuri. (...) A scăzut numărul de apeluri la 112, avem o serie de indicatori... După 15 zile, lucrurile par sa fie în regulă (...). Acum, vă spun că am emoţii", a spus premierul.

Orban a explicat că are emoţii „legate de respectarea regulilor, de punerea în practică a acestor chestiuni".

Premierul a dat explicaţii şi cu privire la motivul pentru care cei care merg la terase trebuie să poată fi identificaţi, şi anume în cazul apariţiei unor îmbolnăviri să poată fi desfăşurată ancheta epidemiologică.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57