Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, va fi operat de cancer la creier. Gigi Becali s-a oferit sa ii dea suma necesara

Ultima actualizare: 07-05-2014 06:50

Dupa ce acum 3 ani a invins cancerul la plamani, Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, are nevoie de ajutor. In 5 zile el trebuie supus unei interventii chirurgicale pe creier pentru extirparea unei tumori.

 

8000 de euro ii mai lipseau lui Leo Iorga pentru aceasta operatie, astfel ca prietenii si colegii lui au lansat o campanie de strangere de fonduri.

De suferinta lui Leo Iorga a fost impresionat si Gigi Becali care din inchisoare a sarit sa-l ajute, mai ales ca este o mare voce a rock-ului romanesc. Patronul Stelei i-a cerut unui consilier sa transfere in contul lui Leo Iorga 8.000 de euro.

Conform anuntului facut de unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, compozitorul Adrian Ordean, Leo Iorga urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale pe 9 mai 2014. Astfel, prietenii lui Leo au demarat o campanie online prin care incearca sa stranga suma de bani necesara acestei operatii complicate.

"Nu credeam ca voi scrie asa ceva vreodata pe pagina mea de Facebook. Colegul si prietenul meu Leo Iorga trebuie sa se supuna unei operatii in regim de urgenta pe data de 9 mai”, a anuntat Adrian Ordean pe contul sau de pe Facebook.

"Operatia are ca scop extirparea unei tumori cerebrale. Pentru acesta mai are nevoie de 8.000 de euro. Orice suma este binevenita si conteaza decisiv la ce va urma pe mai departe. Sunt convins 100% ca operatia va fi un succes. Contul in lei este deschis la BCR: RO 98 RNCB 0318 0006 7289 0001 pe numele Iorga Leonard. Doar Impreuna il putem ajuta."

Pe reteaua de socializare a fost infiintata si o pagina speciala, care se numeste "Alaturi de Leo Iorga". Conform anuntului postat acolo, muzicianul are nevoie de 8.000 de euro pentru aceasta operatie. 

Solistul rock a fost operat de cancer la plamani in februarie 2011, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala. Intr-un interviu acordat Mediafax la doar cateva luni de la operatie, Leo Iorga povestea ca, desi se simte bine, va trebui sa continue chimioterapia. "Urmez un tratament citostatic postoperator si de preventie a unor fenomene, dar asta-i situatia si multumesc lui Dumnezeu ca putem sta de vorba”, afirma cantaretul la momentul respectiv.

Conform Gandul, in luna septembrie 2011, Leo Iorga a revenit pe scena. Cel mai recent concert l-a sustinut pe 26 aprilie 2014, intr-un club din Bucuresti, unde a urcat pe scena alaturi de trupa PACT by Leo Iorga & Adrian Ordean.

Leo Iorga s-a nascut la Arad, in 1964, si a debutat ca tobosar in trupa Liceului „Ioan Slavici” din localitate. Intre anii 1984 si 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 pana in 1988 a fost tobosar si solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, dupa care, din 1988 pana in 1996 a fost solist al trupei Compact. In 1996 s-a alaturat trupei Schimbul 3, apoi si-a continuat carierea altaturi de formatia Pacifica. Cel mai recent proiect al sau este trupa PACT.

Din discografia lui fac parte albumele "Cine esti tu oare" (1991, Compact) si "O alta tacere" (2005, Pacifica).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO