Leii si ursii de la Zoo, pregatiti pentru iarna. De ce risca uriasele feline sa fie stresate

20-11-2016 18:00


Pregatirile pentru iarna sunt in toi nu doar in gospodariile romanilor, ci si in gradinile zoologice din toata tara.

Temperaturile scazute i-au facut pe administratori sa grabeasca, amenajarea barlogurilor pentru ursi sau a adaposturilor pentru felinele africane. La Gradina Zoologica din Galati este forfota mare. Angajatii sunt grijulii cu toti "locatarii", mai ales ca iarna nu este pe placul tuturor. Cu ursii bruni, de pilda, nu este de joaca. Barney, Codruta si Bunicuta se pregatesc intens pentru sezonul rece, cand temperaturile vor scadea considerabil. Asa ca s-au ingrasat cateva kilograme in ultimele saptamani si blana lor este mai deasa.

Madalin Serban, director Parc Zoo Galati: „Si hranirea se face mai abunent in aceasta perioada, pentru ca animalele au nevoie de un surplus caloric. La o serie de specii, cum sunt ursii bruni, la gradinile zoologice acestia nu hiberneaza, pentru ca au hrana din abundenta."

Si leii africani au nevoie de mai multa atentie in timpul iernii. „Am inceput sa le punem un pat de scandura si apoi le-am pus un pat de paie. Schimbam patul de paie de doua ori pe saptamana, nu zilnic, ca nu e normal, ca ii stresam si ei, fiind in captivitate, sunt, cate de cat, stresati”, spune ingrijitoarea lor.

Deja caloriferele dogoresc aici, la zoo, mai ales in zona unde se afla leii africani. Ei au nevoie de confort termic si, atunci cand temperaturile scad sub zero grade, li se da caldura. Gradina Zoologica din Galati adaposteste 260 de animale.

VIDEO PROTVPLUS.RO