Klaus Iohannis propune o noua reforma in invatamant. Presedintele considera "o rusine nationala" scolile fara autorizatie

Ultima actualizare: 17-09-2015 03:23

Presedintele Klaus Iohannis, a vorbit, luni, in cadrul unei declaratii de presa de la Palatul Cotroceni, despre problemele cu care se confrunta invatamantul romanesc si a propus o noua reforma.

"La inceput de an se intampla de multi ani incoace un lucru ciudat. Cand ne uitam la stiri observam ca apar un soi de stiri neplacute. Auzim ca si in acest an scolar un numar mare de unitati nu au conditii bune pentru a primi elevii, nu au autorizatie de functionare, nu au autorizatii sanitare. Incercand sa aflu cam de cate unitati scolare este vorba, am ajuns la ceva surprinzator. Am aflat ca 4.000 de cladiri din unitatile scolare nu au autorizatii de functionare, in principal nu au autorizatii sanitare. Una din 5 cladiri. Este foarte mult. Marea majoritate - peste 80% - nu au aceasta autorizatie, pentru ca fie nu au apa curenta, nu sunt racordate la canalizare. Este o rusine nationala'', a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

In context, el a lansat o provocare Guvenului. ''Cred ca este posibil sa avem un plan pe trei ani care sa duca la rezultate in cazul acestei chestiuni. Cred ca este posibil ca pana in toamna anului 2018, cand vom serba un centenar de Romanie moderna, sa avem o Romanie moderna si in scoli, din acest motiv trei ani, in asa fel incat, cand incepe anul scolar 2018-2019, sa nu mai existe si sa intram in serbarile centenarului fara aceasta rusine nationala", a afirmat Iohannis.

In opinia acestuia, Guvernul poate sa faca un plan in acest caz, deoarece are toate parghiile necesare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO