Iohannis participa la Consiliul European de vara. Posibila iesire a Marii Britanii din UE, una dintre temele de discutie

Ultima actualizare: 28-06-2015 07:01
Klaus Iohannis, conferinta de presa - stiri

Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri la reuniunea Consiliului European de vara de la Bruxelles.

Inainte de plecare, seful statului a sustinut o conferinta de presa, pe Aeroportul International Henri Coanda, in care a vorbit despre temele de discutie care vor fi abordate la reuniune.

Presedintele a mentionat intre acestea migratia, securitatea Uniunii Europene, cresterea economica, precum si ocuparea fortei de munca. De asemenea, este de asteptat sa se dezbata si apartenenta Marii Britanii la Uniune, in conditiile referendumului care va decide daca Regatul Unit ramane sau iese din UE.

"Joi si vineri voi participa la Bruxelles la reuniunea de vara a Consiliului European. Agenda Consiliului cuprinde urmatoarele teme principale: migratia, securitatea si apararea europeana, cresterea economica, ocuparea fortei de munca si competitivitatea. De asemenea, va fi discutat si procesul de renegociere a relatiilor dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana.

Gestionarea fenomenului migratiei reprezinta o mare provocare pentru UE. Legat de acest subiect, vor fi dezbatute propunerile Comisiei Europene, prezentate in cursul lunii mai, inclusiv relocarea intra UE si extra UE a migrantilor. Speram sa se poata ajunge la un compromis privind modalitatea de transpunere in plan concret a principiilor solidaritatii si responsabilitatii partajate, la nivelul UE in acest domeniu, tinandu-se cont de realitatile economice si sociale din toate statele membre.

In domeniul securitatii si apararii, accentul in dezbateri va fi pus pe revizuirea strategiei de securitate a UE si lupta impotriva terorismului. Vom face o evaluare a stadiului implementarii masurilor agreate in domeniul securitatii si apararii de la reuniunea informala a Consiliului, din 12 februarie. Este de asteptat, si noi sustinem acest lucru, ca summitul sa decida lansarea procesului de revizuire a strategiei.

"Este de asteptat ca opremierul Cameron sa faca o prezentare a preocuparilor si considerentelor guvernului britanic privind relatiile dintre UE si Regatul Unit, in perspectiva viitorului referendum privind apartenenta Marii Birtanii la Uniunea Europeana", a mai declarat Klaus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!