×

Klaus Iohannis incearca sa primeasca inapoi casa din Sibiu pierduta in justitie. Decizia a fost amanata pentru 9 martie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a discutat miercuri cererea familiei Iohannis de stramutare de la Curtea de Apel Brasov a unui dosar imobiliar.

UPDATE 13:40 Inalta Curte de Casatie si Justitie  a amanat pentru 9 martie judecarea cererii familiei Iohannis de stramutare de la Curtea de Apel Brasov a dosarului avand ca obiect contestatia in anulare formulata impotriva deciziei prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului.

Presedintele are programata miercuri dimineata o intalnire cu omologul sau moldovean, Nicolae Timofti, dar atentia sa va fi concentrata si pe Instanta Suprema. Avocatii familiei Iohannis vor incearca sa conving magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa stramute un dosar de la Curtea de Apel Brasov la o instanta similara in grad din tara.

Este vorba despre o contestatie in anulare pe care sotii Klaus si Carmen Iohannis au declarat-o impotriva unei decizii definitive pronuntat de judecatorii din Brasov in noiembrie anul trecut prin care au fost anulate cateva acte, inclusiv unul de vanzare-cumparare al unui imobil din centrul Sibiului, care ajunsese astfel in proprietatea familiei Iohannis. A fost un proces lung, pe care sotii Iohannis l-au pierdut iar acum incearca ultima cale – contestatia in anulare.

Citeste si: Declaratia de avere a presedintelui. Klaus Iohannis castiga din chirii mai mult decat din salariul lunar de sef de stat

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a pierdut o casa din centrul Sibiului, dupa un proces de 16 ani. Cum a intrat presedintele in posesia ei

Se pare insa ca familia prezidentiala nu are incredere in obiectivitatea judecatorilor Curtii de Apel Brasov, vorbind de o presiune mediatica uriasa. Astfel ca acum incearca sa convinga judecatorii ICCJ sa aleaga o alta Curte de Apel. Cei doi soti spun ca toate contractele pe care le-au incheiat privind respectivul imobil sunt legale.

Nu este exclus ca, alaturi de avocati, la Instanta Suprema sa vina sa pledeze si Carmen Iohannis, afirma corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. Cererea de stramutare a fost depusa pe 17 decembrie 2015. Sotii Iohannis au cerut ulterior instantei supreme ca aceasta cerere de stramutare sa se judece mai repede, insa magistratii le-au respins solicitarea.


Potrivit Agerpres, care citeaza presa locale, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul. Astfel, in urma articolelor aparute in presa, Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natura a afecta, cel putin la nivel de aparenta, impartialitatea judecatorilor.

Pe 25 ianuarie, magistratii Curtii de Apel Brasov au amanat pentru data de 6 iunie dezbaterile din dosarul privind contestatia in anulare depusa de familia Iohannis in ceea ce priveste imobilul din Sibiu. Magistratii au dat acest termen "pentru realizarea procedurii de citare in strainatate'' a uneia dintre partile implicate in dosar, potrivit Curtii de Apel Brasov.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a imobilului din Sibiu.

Pe 16 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis se declara nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut casa.

"Aceasta solutie, dupa parerea mea, nu este buna, ma nemultumeste si impreuna cu avocatii mei cautam cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie", afirma Iohannis intr-un interviu televizat.

Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii '70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii. Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.
 

Citeste și...
Iohannis, despre sentinta prin care a pierdut una dintre case:
Iohannis, despre sentinta prin care a pierdut una dintre case: "Ma nemultumeste, caut cu avocatii cai de a o contesta"

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut o casa in Sibiu, punctand ca impreuna cu avocatii sai cauta cele mai bune cai de a o contesta.
 

Klaus Iohannis a pierdut o casa din centrul Sibiului, dupa un proces de 16 ani. Cum a intrat presedintele in posesia ei
Klaus Iohannis a pierdut o casa din centrul Sibiului, dupa un proces de 16 ani. Cum a intrat presedintele in posesia ei

Presedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv un imobil din Sibiu, dupa un proces care a durat 16 ani. Decizia a luat luata joi de Curtea de Apel Brasov.

Carmen Iohannis se intoarce la catedra sa predea engleza. Singurul lucru care se va schimba pentru prima doamna la ore
Carmen Iohannis se intoarce la catedra sa predea engleza. Singurul lucru care se va schimba pentru prima doamna la ore

Prima doamna a tarii, Carmen Iohannis, se va intorce din aceasta toamna la catedra. Ea a depus deja o cerere de reincadrare la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu si va preda limba engleza la clasa unde era diriginta.

Ultimele Știri
Marea Britanie rămâne fără prim-ministru, după ce Boris Johnson a anunțat că va demisiona
Marea Britanie rămâne fără prim-ministru, după ce Boris Johnson a anunțat că va demisiona

Boris Johnson va demisiona din poziția sa ca prim-ministru al Marii Britanii.

ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu
ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu

Echipa ȘtirileProTv.ro susține demersul asociației Salvați Copiii România și al INSMC, care, împreună, vor moderniza și recompartimenta Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ce fac parte din Maternitatea Polizu din București.

Renate Weber, despre pedepsirea abuzurilor sexuale asupra copiilor: Vidul legislativ și nepăsarea duc la situații dramatice
Renate Weber, despre pedepsirea abuzurilor sexuale asupra copiilor: Vidul legislativ și nepăsarea duc la situații dramatice

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit la Interviurile ȘtirilePROTV cu Ovidiu Oanță, corespondent ProTV, despre drepturile copiilor și ale adolescenților, și cum sunt ei apărați de lege, profesori, justiție, de toți cei care ar trebui să-i protejeze.