Klaus Iohannis a implinit 56 de ani. Presedintele si sotia sa au sarbatorit la vila de protocol din Neptun

Ultima actualizare: 16-06-2015 00:21

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a implinit sambata 56 de ani. Seful statului s-a nascut la 13 iunie 1959, in Sibiu, intr-o familie de sasi transilvaneni, asa cum scrie chiar presedintele pe pagina sa de socializare.

Potrivit unor surse oficiale, la prima aniversare in calitate de sef al statului, Iohannis si sotia sa sarbatoresc evenimentul la vila de protocol de la Neptun. Presedintele si-a petrecut cateva ore pe terenul de tenis, dar si la piscina.

La petrecere au fost invitati doar cativa prieteni apropiati ai cuplului prezidential.

Klaus Werner Iohannis este din 21 decembrie 2014 presedintele Romaniei.

Iohannis a fost profesor de fizica si inspector scolar inainte de a deveni primar al municipiului Sibiu in anul 2000, functie in care a fost reales in 2004, 2008 si 2012, de fiecare data din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania. In 2007 Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, lui Iohannis fiindu-i atribuit meritul de fi modernizat infrastructura si pus in valoare potentialul economic si turistic al orasului.

In 2009, dupa caderea primului guvern Emil Boc, Iohannis a fost propus de catre Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Social Democrat (PSD) pentru functia de premier, insa presedintele Traian Basescu a refuzat sa-l nominalizeze.

In 2013 Iohannis a devenit membru al PNL, dobandind functia de prim-vicepresedinte, iar pe 28 iunie 2014 a devenit presedintele partidului. In scurtul sau mandat de presedinte al partidului, a format o alianta cu Partidul Democrat Liberal (PDL) si a pus bazele unei viitoare fuziuni intre cele doua partide.

Alianta, denumita Alianta Crestin Liberala (ACL), l-a promovat drept candidat la alegerile prezidentiale din 2014, pe care le-a castigat in al doilea tur de scrutin, in care a obtinut 54,43% din voturi, invingandu-l pe candidatul PSD, prim-ministrul in functie Victor Ponta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO