Klaus Iohannis contestă amenda primită pentru folosirea termenului "penali"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2018 12:19
Categorie: Stiri Justitie

Președintele României Klaus Iohannis contestă amenda de 2.000 de lei pe care i-a dat-o acum câteva luni Consiliului Național pentru Combaterea discriminării.

Șeful statului folosise termenul "penali" într-o declarație publică referitoare la atacurile îndreptate împotriva DNA şi a Laurei Codruta Kovesi. Iar asta a atras sancțiunea.

Contestația a fost amânată pentru data de 23 noiembrie.

Klaus Iohannis nu a venit vineri la instanță, ci a trimis doar un consilier juridic. Însă misiunea acestuia este foarte clară, de a convinge judecătorii de contecions administrativ să anuleze hotărârea luată în luna mai, cu majoritate de cinci la patru, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

O hotărâre prin care șeful statului fusese amendat. Totul după ce, în luna februarie, într-o declarație publică, șeful statului vorbea la adresa celor care atacau DNA ca despre niște "penali", despre o încercare disperată a unor "penali" de a ataca și discredita Direcța Națională Anticorupție.

Acest lucru i-ar fi adus amenda de 2.000 de lei. Acum, șeful statului încearcă să obțină anularea hotărârii și implicit, să-i fie înlăturată obligația de a plati amenda de 2.000 de lei. În conditiile în care, în documentele trimise la instanță, a argumentat că nu a făcut altceva decât să-și exprime o opinie, că se bucură de libertatea de exprimare. De asemenea, el susține că este, totuși, o declarație politică și că politicienii au libertatea de a se exprima mai mult decât oamenii obișnuiți. Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis, prin documentele depuse la dosar, invocă faptul că în calitatea sa de șef al statului, s-ar bucura și de imunitate în privința acestor declarații.

De cealaltă parte, cei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării susţin categoric respingerea acestei solicitări de anulare a hotărârii invocând faptul că decizia ar fi nu doar judicioasă, ci şi legală.

Totul a început după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a sesizat instituţia şi a cerut pedepsirea şefului statului. Printre cei care au făcut această sesizare numărându-se şi deputatul PSD, Andreea Cosma.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO