Izvoarele, centrul national al fenomenelor ciudate. Apa clocotita la fantana din fata bisericii


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2013 06:46
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2013 19:26
Categorie: Stiri actuale

Fenomenele stranii se tin lant, in satul Izvoarele, din judetul Galati. Dupa ce localitatea a fost zguduita de peste trei sute de cutremure intr-o luna, iar specialistii nu au aflat de ce, acum a mai aparut o ciudatenie.

Apa de la fantana din fata bisericii este uneori... calda. Satenii nu stiu daca exista vreo legatura intre seisme si apa care uneori, ii opareste, dar se feresc sa isi mai umple galetile de acolo.

Oamenii spun ca apa e, la primele ore ale diminetii, fierbinte. Oricum satenii s-au obisnuit cu ciudatentiile: aici a plouat in septembrie in cateve ore cat in doua luni, iar inundatiile au facut prapad. Apoi au urmat sute de cutremure si apa din puturi a devenit galbuie. In final, intr-o fantana se produc fenomene termale...inexplicabile. 

De mai bine de o luna de zile, satul Izvoarele este centrul national al fenomenelor ciudate. Si, pentru ca tabloul sa fie complet, oamenii spun ca, de cateva zile, la un robinet de langa biserica ar curge apa calda, cateodata

"Iesea abur, asa si era aproape de fript, cum se spune..."”

"Nu ca era calda, era fierbinte. De-a fript-o pe o fata care era acolo, tinea piciorul sub bidon si spunea ca a infirbantat-o si, cand a pus degetul, era chiar fierbinte", spun batranii satului.

Intrebarea ii ingrozeste pe oameni. De cand au observat straniul fenomen le este teama sa mai bea apa nu doar de la putul din fata bisericii, care e forat la 60 de metri adancime, ci de la toate fantanile din sat.

"Pana acuma a fost buna de baut, a fost buna de spalat, acuma e calda. Nu se poate, nu se poate asa ceva. Ce ne facem ? Ce ne facem?"”, se plange o femeie.

Mai mult, unii cred ca exista o legatura cu faptul ca au inceput sa le moara pasarile, in curti.

"I-au murit aproape toate pasarile, mai are vreo cateva. S-au uscat pur si simplu, nu au zacut, nu lasa aripi in jos. Tot din cauza apei, normal ca din cauza apei", mai spune o localnica.

Alertate de Consiliul Local, autoritatile vor veni zilele urmatoare sa ia probe din apa...ciudata.

Localnicii cred ca fenomenele stranii trebuie sa aiba legatura cu roiul de cutremure care le-a zdruncinat casele mai bine de o luna.

Citeste si:

O bautura pe care o avem toti in casa inlocuieste benzina si functioneaza pe orice masina

Diamantele pamantului sau cum faci profit de mii de euro cu o investitie minora

VIDEO PROTVPLUS.RO