Una dintre cele mai puternice femei din Romania, cu capul plecat in fata judecatorilor. Irina Socol a colaborat cu DNA

25-03-2015 18:31


Una dintre cele mai puternice femei de afaceri din Romania a stat, miercuri, cu capul plecat in fata judecatorilor.

Irina Socol, presedinta fondatoare a companiei Siveco Romania, a recunoscut ca se face vinovata de evaziune fiscala si, ca sa le arate magistratilor ca merita o pedeapsa mai blanda, a achitat 20 de milioane de lei dintr-un prejudiciu de 3 milioane de euro. In plus, Socol a colaborat si cu procurorii DNA, carora le-a facut mai multe denunturi.

Irina Socol si-a jucat, miercuri, ultima carte in instanta. Socol, o prezenta frecventa in top 200 femei de succes, a recunoscut ca se face vinovata de evaziune fiscala.

Pentru a plati mai putin la bugetul de stat, spun procurorii,
Irina Socol, ar fi creat un circuit evazionist format din peste 50 de societati, unele dintre ele apartinand clanurilor tiganesti din Sintesti. Astfel ar fi scos milioane de euro din companie. Patronii de ocazie au pledat si ei vinovat la instanta.

Si adjuncta companiei de software, Aurora Crusti, a incercat sa apleze la mila justitiei ca sa isi reduca din anii de temnita.

Siveco Romania este una dintre cele mai mari companii producatoare de software din tara noastra. De-alungul timpului, societatea a avut nenumarate contracte cu statul roman in programe de educatie, sanatate, dar si colaborari cu firme din sectorul privat atat din tara, cat si din strainatate.

Numele companiei nu este legat insa doar de performanta in IT, ci si de fraudarea fondurilor europene in cazul unor cursuri pentru nevazatori.

VIDEO PROTVPLUS.RO