Violențe în Piața Universității. Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în cap: ”La pușcărie!”. Atacatorul a fost identificat

Ultima actualizare: 30-12-2019 15:05

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, două dintre figurile principale ale momentului decembrie 1989 din România, au fost huiduiți sâmbătă, în Piața Universității, la troița dedicată memoriei eroilor Revoluției.

Un grup de manifestanți veniți special sâmbătă în Piața Universității pentru a marca 30 de ani de la izbucnirea Revoluției din 1989 în București, au răbufnit când l-au văzut în mijlocul lor pe Gelu Voican Voiculescu.

Este dintre puținii cercetați în dosarul Revoluțieicare au ajuns să fie și trimiși în judecată pentru crime împotriva umanității.

Mai mult decât atât, Gelu Voican Voiculescu a fost atacat de un protestatar, care l-a lovit cu o cârjă de aluminiu peste cap, rănindu-l ușor pe fostul lider al FSN.

De asemenea, el a fost fugărit până când a urcat într-un autoturism și a plecat din Piața Universității. 

În tot acest timp, mai multe persoane l-au huiduit și i-au strigat: ”La pușcărie!”, ”Asasinule” sau ”Criminalule”.

UPDATE. Poliţia Capitalei a anunțat că persoana care l-a agresat pe Gelu Voican Voiculescu a fost identificată şi urmează să fie audiată.

"Persoana vătămată a formulat plângere împotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani şi urmează să fie audiat. Cercetările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial şi material", precizează Poliţia Capitalei.

UPDATE. Jandarmeria București a revenit cu noi explicații legate de incidentul în care Gelu Voican Voiculescu a fost lovit cu o cârjă în cap.

„Acțiunea de lovire a fost constatată după ce persoana agresată a fost izolată și a început să sângereze, timp în care, cel care a lovit părăsise deja zona.

În urma vizionării filmărilor efectuate la fața locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice.
Semnalmentele au fost transmise forțelor de ordine, în vederea identificării făptuitorului. De asemenea, filmările efectuate la fața locului au fost puse la dispoziția organelor de cercetare”, precizează Jandarmeria.

Totodată, instituția a oferit și o fotografie cu cel care l-a agresat pe Gelu Voican Voiculescu în Piața Universității.

Știre inițială:

Deși a fost escortat de mai mulți jandarmi, o persoană a reușit să-l lovească în creștetul capului pe Gelu Voican.

Nici Petre Roman nu a fost primit bine în Piața Universității, la ”kilometrul zero al democrației”. Fostul premier a fost, de asemenea, huiduit, de mai multe persoane.

Ce spune Jandarmeria despre lovirea lui Gelu Voican Voiculescu

 

La scurt timp după producerea acestui incident, Jandarmeria București a transmis un comunicat:

”În legătură cu evenimentul de la Piața Universității, în care o persoană a fost agresată, facem următoarele precizări:

Incidentul s-a produs in Piața Universității la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.
La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului.

În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenția forțelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului. Vom reveni cu amănunte, de îndată ce le vom avea.”

Cine este Gelu Voican Voiculescu

 

Gelu Voican Voiculescu a fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale (CFSN) începând cu 22 decembrie 1989 și numit oficial vice prim-ministru al Guvernului României prin Decretul nr. 5 din 28 decembrie 1989.

În acest an, în luna aprilie, Gelu Voican a fost trimis în judecată alături de fostul președinte Ion Iliescu în dosarul Revoluției, pentru infracţiuni contra umanităţii.

În schimb, cauza a fost clasată în cazul celorlalte nume din dosar, printre care şi fostul premier Petre Roman, care anul trecut fusese învinuit în Dosarul Revoluţiei.

La manifestările organizate sâmbătă în Piața Universității au venit să aducă un omagiu eroilor Revoluției și președintele Klaus Iohannis și premierul ludovic Orban.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO