În haosul pandemiei de la Suceava, parlamentarii PSD au avut prioritate la testare în fața cadrelor medicale

Ultima actualizare: 27-05-2020 10:23
În haosul pandemiei de la Suceava, parlamentarii PSD au avut prioritate la testare în fața cadrelor medicale
Obiectiv de Suceava

Liderii PSD au avut întâietate la testarea Covid-19 în plin haos stârnit de pandemie la Suceava, în timp ce zeci de cadre medicale stăteau cu orele la cozi. Procurorii au deschis un dosar pentru abuz în serviciu.

 

Pe 13 martie 2020, în plin haos declanșat de coronavirus, în perioada în care angajaților Spitalului Județean li se refuza testarea, iar puținele probe care se recoltau erau trimise la Iași sau București, patru parlamentari suceveni au fost testați de urgență la SJU și un al cincilea la DSP, scrie Obiectiv de Suceava.

Este vorba despre liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, însoțit de deputații Alexandru Rădulescu, Virginel Iordache și Ilie Niță, care s-au testat la spitalul județean, în timp ce deputatul Alexandru Băișanu s-a testat la Direcția de Sănătate Publică.

Toți parlamentarii PSD apar cu numere consecutive pe lista cu testările efectuate în acea zi, ceea ce arată că au mers în grup la spital, unde au fost primiți cu prioritate, în timp ce cadrele medicale din prima linie stăteau la coadă pentru a fi testați.

Surse locale susțin că testarea parlamentarilor ar fi fost făcută, de fapt, acasă la unul dintre ei.

 

Dosar la parchet pentru abuz în serviciu

 

Multe zile după ce pentru parlamentarii pesediști s-au putut face de urgență teste, zeci de angajați de la spital, Ambulanță sau ISU au stat ore în șir la cozi în curtea Spitalului vechi sau la DSP pentru a fi testați.

Probabil, tot în acele zile, sute de suceveni cu simptome ale bolii sau care știau că au intrat în contact cu cineva bolnav nici măcar nu puteau îndrăzni să spere la testare, apreciază sursa citată.

La Parchet este un dosar deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu și fals intelectual, în care sunt cercetate, printre altele, “împrejurările în care s-a realizat la SJU testarea pentru infecția cu COVID-19, respectiv faptul că ar fi fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condițiile existenței unui număr limitat de teste”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO