Imprudenta l-a costat viata pe un electrician din Bistrita Nasaud. Cum s-a urcat barbatul pe un stalp de inalta tensiune

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15

Imprudenta l-a costat viata pe un barbat de 55 de ani din Bistrita Nasaud, angajat la o societate de telefonie si televiziune prin cablu.

Omul a urcat pe un stalp fara echipament de protectie, ca sa verifice o cutie de distributie si a murit electrocutat. Un alt coleg care a vrut sa-l ajute a fost si el strabatut de curentul electric, insa a scapat teafar.

Victima, electrician de meserie, s-a dus, impreuna cu un coleg, sa faca o interventie in comuna Ilva Mica. A urmat un sir de erori care au dus la aceasta tragedie: in primul rand, nimeni nu a cerut avizul celor de la "Electrica" pentru lucrare, ca sa se sisteze curentul electric in zona, asa cum cere procedura; apoi, barbatul de 55 de ani a urcat pe stalp fara casca sau manusi speciale.

A atins din greseala firele aflate sub tensiune; colegul aflat la baza stalpului a urcat sa il ajute, insa a fost si el electrocutat. In cele din urma, pompierii au reusit sa coboare victima pe sol. Dar orice resuscitare s-a dovedit inutila.

Cei doi muncitori au venit in Ilva Mica, dupa ce fusesera sesizati de localnici ca nu le mai merge cablul.

Martor: "O vrut sa lege cutia aia de pe stalp, la curent. Si dintr-odata am vazut ca iese fum. Am inteles ca dansul e electrician de meserie."

Adrian Moldovan, coleg de serviciu: "S-a urcat sa vada daca e legata corespunzator cutia. L-am vazut ca era lipt cu mainile de fire si atunci a inceput sa iasa fum. M-am urcat eu pe scara, m-o curentat si pe mine un pic, dar nu foarte tare."

Marius Rus, ISU Bistrita Nasaud: "Echipajele de interventie au gasit un barbat la o inaltime de circa 8 metri, cu ajutorul autospecialei, au coborat victima si au predat-o medicilor."

Sabina Brad, SMURD Bistrita Nasaud: "La coborarea pacientului, s-a constatat decesul, cu mare probabilitate prin electrocutare."

Cei de la "Electrica" spun ca ar fi trebuit sa fie instiintati despre aceasta lucrare si atunci nenorocirea ar fi fost evitata.

Angajat "Electrica": "Pe noi nu ne-a anuntat nimeni. Exista pericol, normal, trebuie sa aiba echipament de protectie."

Alexandru Roman, directorul "Electrica" Bistrita Nasaud: "Exista reguli clare de interventie. Era nevoie de intreruperea tensiunii, trebuiau sa se adreseze centrului nostru de exploatare pentru solicitare."

Politistii si inspectorii de la protectia muncii fac anchete in acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!