Imagini uimitoare, surprinse pe Transfagarasan. O femeie cu un copil in brate, filmata in timp ce hranea doi pui de urs

Dată publicare: 18-07-2016 17:00
Dată actualizare: 21-07-2016 07:28


O scena revoltatoare a fost surprinsa pe Transfagarasan. O femeie cu un copil mic in brate a hranit doi pui de urs fara sa se gandeasca la pericol.

Specialistii avertizeaza ca aceasta distractie le pune turistilor viata in pericol. Desi unii ursi par domesticiti, ei raman totusi niste animale salbatice, cu un comportament imprevizibil.

Aceste imagini, surprinse pe Transfagarasan, ne arata cum o femeie care isi tine in brate pruncul se apropie riscant de mult ca sa le arunce cateva resturi ursilor. Scenele i-au revoltat pe cei carele-au vazut, dar intaresc o realitate periculoasa: ursii si-au schimbat treptat comportamentul, iar oamenii pot deveni in orice moment victime.

Obiceiul turistilor de a hrani ursii care ies la drum au schimbat obiceiurile salbaticiunilor: in loc sa caute in padure hrana, animalele coboara acolo unde stiu ca o gasesc fara niciun efort. Asa devin ursi habituati sau gunoieri - adica invatati cu civilizatia.

Ursul gunoier ramane insa la fel de periculos si feroce si poate ataca oricand.

"Dumneavoastra ii dati paine eu ii dau pepene sau carne, cand va veni a treia persoana si ii va oferi paine el probabil ca va prefera pepenele sau carnea si nu intelege ca persoana respectiva nu are si poate sa devina agresiv in incercarea de a obtine acel fel de mancare, si poate sa mearga agresivitatea pana la formele extreme", avertizeaza salvamontistul Ion Sanduloiu.

Numai in Brasov si Busteni, in ultimele 2 luni, au fost 6 atacuri soldate cu 5 raniti. Victimele au fost turisti cu corturile sau excursionisti aflati in plimbare. Ursii au fost atrasi de resturile de mancare atuncate la gunoi.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO