"Glumiti?" Reactia acestui pasager CFR cand a aflat ca Ramona Manescu il trateaza cu "ceai cald" in trenuri inghetate pe drum

Ultima actualizare: 29-01-2014 06:52

Cu intarzieri acumulate de o saptamana in doar 48 de ore, trenurile romanesti s-au tarat si sambata si duminica sa ajunga la destinatie.

Mult mai chinuiti au fost insa calatorii care au dardait in vagoane si cate 10 -12 ore in plus fata de durata normala a calatoriei pe care o aveau de facut.

In tot acest peisaj tensionat, autoritatile sustin ca au avut grija de pasageri si le-au dat ceai cald. Oare chiar s-a intamplat asta?

De la inaltimea comandamentului de iarna organizat la Guvern, ministrul Transporturilor Ramona Manescu a anuntat masuri menite sa atenueze disconfortul creat de intarzierile uriase ale trenurilor:

"Am servit ceai cald tuturor pasagerilor, cu personalul aflat atat in gari cat si in trenuri.", a declarata Ramona Manescu.

Dialog purtat de reporterul ProTV cu un pasager:
- Vi s-a dat ceai cald pe tren?
- Glumiti?! Haideti domnule, va vad om serios, Glumiti? Astia n-au bani nici sa isi imparta lor, daramite sa dea la oameni.

"Nu am primit nimic.", a declarat un alt pasager.

Acesti oameni au stat pe drum numai putin de 18 ore, dintre care 7 s-au adunat numai din intarzieri.

"Celor care nu au vazut niciodata Gara de Nord goala, iat-o - nu e niciun tren si nu e niciun pasager pe peron. CFR a rezolvat problema trenurilor intarziate, le-a anulat pe toate care nu mai aveau nicio sansa sa ajunga la destinatie.", relateaza corespondentul ProTV, Mihai Peticila.

Pana si tabela din Gara de nord era inzapezita la propriu. Putinii calatori ramasi pe baricade in sala de asteptare au putut admira in detaliu expozitia de desene a unor copii de la clasa pregatitoare. Au avut timp destul sa prinda mesajul doar situatia este neschimbata de 48 de ore.

La mijlocul zilei gara de nord este, iata, pustie. Sunt foarte putini oameni comparativ cu ce a fost ieri aici. Oamenii au renuntat la calatorie si au cerut banii inapoi pe bilete. Cum credeti ca a rezolvat CFR ul problema intarzierilor la plecare. A anulat toate cursele care nu aveau nicio sansa sa mai ajunga la destinatie.

Inca mai sunt trenuri blocate pe traseu. Cele de la Satu Mare au intarzieri de peste 6 ore. Au fost inchise liniile Bucuresti Sud - Oltenita, dar si Ploiesti Sud-Urziceni, din cauza viscolului puternic.

Pe de alta parte situatia drumurilor nationale este inca dificila. Au fost inchise 29 de astfel de rute, cele mai importante ar fi DN 2 de la Afumati la Foscsani, DN 3, DN 4 si DN 5. Toate leaga capitala de judele din jur. Circulatia a fost restrictionata pentru a impiedica inzapezirea masinilor pe traseu.

Aeroportul Otopeni este deschis si functional, sunt intarzieri provocate doar de procedurile de degivrare, insa ele nu depasesc 30 de minute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO