GALERIE FOTO: 35 de imagini surprinse de fotoreporterii Inquam la paradele de 1 Decembrie din Sibiu, Alba Iulia si Bucuresti


Ultimul update: Vineri 04 Decembrie 2015 00:47
Data publicarii: Marti 01 Decembrie 2015 17:26
Categorie: Stiri actuale
Parada Bucuresti - Inquam Photos - 24

Fotoreporterii de la Inquam Photos au surprins imagini spectaculoase de la parada de 1 Decembrie din Capitala, dar si de la evenimentele din Sibiu si Alba Iulia.

BUCURESTI

Parada a fost urmarita de cateva mii de bucuresteni, printre care au putut fi observati foarte multi tineri si copii. Printre cei prezenti s-au mai numarat fostii presedinti Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, ministrul Apararii, Mihnea Motoc, presedintele PSD, Liviu Dragnea, copresedintele PNL Vasile Blaga, ofiteri ai Armatei Romane, alti membri ai Guvernului, politicieni si reprezentanti ai institutiilor statului, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

Efectivele care au defilat, peste 2.600 de militari si personal de securitate si siguranta publica cu 360 de mijloace tehnice, sunt din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti, precum si membri ai Asociatiei Traditia Militara.

Militarilor romani li s-au adaugat detasamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

SIBIU

Peste 20.000 de oameni au venit sa vada parada militara organizata marti, de Ziua Nationala, pe Bulevardul Coposu din Sibiu, la care au defilat peste 1100 de militari, 95 de autovehicule si tehnica de lupta, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de catre Consiliul Judetean Sibiu.

Au defilat unitati si subunitati ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, SMURD, Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Sibiu, Centrul Chinologic.

Parada a fost urmata de o expozitie de echipament si tehnica din dotarea structurilor militare, organizata in Piata Teatrului, iar la Cercul Militar a putut fi vizionata o expozitie foto-documentara.

De asemenea, potrivit Consiliului Judetean, marti dimineata la sediul Consiliului Dirigent de pe Bulevardul Nicolae Balcescu a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori.

ALBA IULIA

Aproximativ douazeci de mii de persoane au asistat de Ziua Nationala a Romaniei la parada militara desfasurata la Alba Iulia, cea mai impresionanta organizata in Orasul Marii Uniri in ultimul sfert de secol.

Au defilat peste 1.200 de militari din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii, precum si 60 de mijloace tehnice din dotarea acestor institutii.

Defilarea a fost deschisa cu Drapelul de lupta al Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', intre cele 21 de judete ale Romaniei care alcatuiesc zona de responsabilitate a acesteia numarandu-se si Alba.

In fruntea paradei s-a aflat, intr-un vehiculul militar 4x4 de HMMVW, generalul de brigada Adrian Ciolponea, loctiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', participant de-a lungul timpului la misiuni internationale in Congo, Afganistan si Kosovo.

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Cele mai spectaculoase imagini de la parada de 1 Decembrie. Toti cei 4 presedinti, in public
Palatul Cotroceni, luminat in culorile tricolorului. Klaus Iohannis a respins organizarea unei petreceri de 1 Decembrie
FULLSCREEN
GALERIE FOTO: 35 de imagini surprinse de fotoreporterii Inquam la paradele de 1 Decembrie din Sibiu, Alba Iulia si Bucuresti
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO