FOTO. Cum arata adeverința medicală a unei persoane care s-a vaccinat anti Covid-19

Ultima actualizare: 27-12-2020 13:53
vaccin, vaccinare
Guvern

România a început, duminică, vaccinarea anti Covid-19, primele persoane beneficiare fiind cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Este vorba despre primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care au fost distribuite în țară.

Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă la Institutul Matei Balş din Capitală, urmată de mai multe cadre medicale atât din București, cât și din țară.

Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova au fost vaccinaţi, duminică, trei dintre ei fiind şefi de secţie.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava au ajuns 250 de doze de vaccin, iar în Iași managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva", medicul anestezist Florin Roşu, este prima persoană din judeţ care a fost vaccinată contra SARS-CoV-2.

El a declarat că în cursul zilei de duminică vor fi vaccinate aproximativ 50 de cadre medicale. Medicul a spus totodată, potrivit Agerpres, că se va vaccina şi directorul medical al spitalului, urmat de colegii de la Terapie intensivă, de la Radiologie şi infecţioniştii.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, la această unitate medicală urmează să fie vaccinate în următoarea perioadă 260 din cele 280 de cadre medicale, printre care sunt şi persoane care au avut COVID-19.

Și în Maramureș, 15 cadre medicale au fost vaccinate duminică, în prima oră de la demararea campaniei, în timp ce la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" din Timişoara rata de vaccinare este de aproape 90% din personal.

Ce document se va elibera în momentul vaccinării?

 

Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare care va cuprinde următoarele informații: numele și prenumele persoanei vaccinate, data nașterii, vârsta, județul de domiciliu, număr și serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, județ, medic coordonator/vaccinator), semnătura electronică a Registrului Electronic Național al Vaccinărilor.

Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie, pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare (doză inițială și rapel) și pentru a-i pune la dispoziție informațiile esențiale despre caracteristicile vaccinului administrat.

Iată și un exemplu de adeverință:

 

Mai multe detalii despre vaccinarea anti Covid-19 găsiți pe site-ul Guvernului, vaccinare-covid.gov.ro.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO