Fostul primar al sectorului 3 Liviu Negoita, la DNA. Ar fi autorizat ilegal construirea unui bloc intr-o zona protejata

Ultima actualizare: 02-04-2016 07:12

Fostul primar al sectorului 3 Liviu Negoita a miercuri in fata procurorilor anticoruptie impreuna cu avocatul sau si cu doi dintre fostii sai subalterni.

Negoita este acuzat de abuz in serviciu pentru ca ar fi autorizat ilegal ridicarea unui bloc intr-o zona protejata, iar anchetatorii vor sa dispuna o expertiza de anvergura in dosar.

Cei doi fosti subalterni sunt secretarul primariei de sector si arhitectul sef al sectorului. Cu totii sunt acuzati ca in urma cu cativa ani ar fi autorizat in mod nelegal ridicarea unui bloc foarte inalt intr-o zona protejata.

In ciuda demersurilor facute de cei de la inspectoratul de stat in constructii si a deciziilor judecatoresti, cei trei functionari publici ar fi refuzat sa anuleze acele autorizatii de constructie. A existat un ordin ca blocul, care a costat cateva zeci de milioane de euro, sa fie demolat.

In zona au fost numeroase reclamatii in momentul in care s-a lucrat la constructia acelei cladiri. Multi dintre proprietarii locuintelor din zona ar fi suferit eventuale stricaciuni. Acum procurorii vor sa stabileasca daca exista sua nu prejudicii si care este valoarea lor.

Pe langa o posibila condamnare, cei trei risca sa fie obligati sa acopere si eventualul prejudiciu.

Liviu Negoita refuza in continuare sa dea explicatii in legatura cu aceste acuzatii. Singura lui remarca a fost ca prefera ca justitia sa se faca in biroul anchetatorilor si nu in fata alegatorilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO