Flori şi bomboane pentru soţie înainte de crimă. Amănunte tulburătoare în cazul triplei crime din Braşov

×
Codul embed a fost copiat

Cu gândul că le va elibera sufletele, Florin Mircea Buliga şi-a înjunghiat pe rând, soţia, fiica de 18 ani şi fiul de 13. Femeia de 42 de ani şi băiatul s-au luptat cu asasinul şi au urme de autoapărare pe corp.

În seara crimei, agresorul s-a dus acasă cu flori şi bomboane pentru soţia sa. Ar fi vrut să-i spună ce îl apasa şi că a încercat să se sinucidă, dar ea nu l-ar fi ascultat. Apoi, individul şi-a dus până la capăt planul.

Deşi părea un om echilibrat, cu o viaţă armonioasă, Florin Mircea Buliga era frământat de gânduri negre. A mărturisit în fata anchetatorilor tot ce a făcut, cu un calm desăvârşit. Nu regreta tripla crimă, ba chiar este convins că i-a trimis pe cei dragi într-o lume mai bună.

În ziua de dinaintea triplei crime, Florin Mircea Buliga s-a dus să se roage la Mănăstirea Şinca, locul său preferat de reculegere. Apoi a trecut printr-o piaţă, unde a întâlnit o femeia sărmană, pe care o mai ajuta cu bani. A primit de la ea un dar pentru soţia sa, Monica.

Femeie: "Luni mi-a dat două milioane. Mi-a zis: Crezi în Dumnezeu? Da. Apoi a zis: Si eu cred în Dumnezeu, după aia mi-a dat 2 milioane, mi-a cumpărat mâncare, zâmbea şi i-am cumpărat o orhidee că m-a mai ajutat doamnă pe mine."

La 21:30 bărbatul s-a dus acasă unde îl aşteptau soţia şi fiul. A încercat să-i spună Monicăi că a vrut să se sinucidă, dar ea nu a dorit să-l asculte, spune bărbatul. În ultima vreme, relaţia lor se răcise. Au mâncat împreună, apoi el a aşteptat ca soţia să adoarmă şi a ucis-o. Fiul lor, aflat în altă cameră, nu a auzit nimic.

Procuror: "După ce a înjunghiat-o susţine că s-ar fi rugat pentru ea, ca sufletul ei să ajungă într-o lume mai bună şi să fie liniştită, a învelit-o cu o pătură şi i-a aşezat pe piept orhideea".

Apoi a aşteptat să vină acasă şi fiica sa. Au stat de vorbă, însă el nu i-a spus ce făcuse. Când fata a adormit, a ucis-o şi pe ea. Apoi şi-a omorât băiatul de 13 ani.

Florin Mircea Buliga a avut probleme în trecut cu consumul de alcool, dar părea că a reuşit să le rezolve. Slăbise, mânca sănătos, iubea natura şi mergea pe munte. Conducea un centru de terapii alternative, unde îi învaţa pe clienţii săi, majoritatea vârstnici, cum să aibă grijă de ei.

Fiica soţilor Buliga, care îşi sărbătorise recent majoratul, era elevă la unul dintre cele mai bine licee din Braşov. Colegii şi profesorii ei nu pot înţelege ce s-a întâmplat. Părinţii fetei comunicau cu cei din şcoală, iar întreaga familie părea fericită.

MONICA SCHILLER, psiholog şcolar: "Ioana a fost un copil foarte bun, foarte cuminte, tot ceea ce ştim e că totul mergea bine în familia lor. E şocant! Pentru noi e uluitor ce s-a întâmplat, copiii sunt în stare de şoc, noi, profesorii suntem în stare de şoc."

Florin Mircea Buliga va fi supus unei expertize psihiatrice la Bucureşti.

Bărbatul a făcut în fata anchetatorilor marturisiri complete. A recunoscut că, în urmă cu câţiva ani, şi-a înşelat soţia, dar era convins că ar fi reuşit să depăşească acest moment.

Anchetatorii au aflat de la el că era un consumator ocazional de droguri, însă nu au dat amănunte despre ce substanţe e vorba.

DIICOT va deschide un dosar separat pe acest subiect. Şi nu în ultimul rând, criminalul a vorbit despre preocupările sale din sfera spiritualităţii.

Este interesat de numerologie, de altfel spune că era convins că va muri la vârsta de 38 de ani, iar faptele sale de acum au legătură cu semnificaţia cifrei 6. Bărbatul nu este cunoscut cu vreo afecţiune psihiatrică.

Citește și...
Triplă crimă în Brașov. Un bărbat și-a ucis soția și copiii în somn, după o ”experiență religioasă”
Triplă crimă în Brașov. Un bărbat și-a ucis soția și copiii în somn, după o ”experiență religioasă”

O triplă crimă petrecută la Braşov îngrozeşte România. Un om de afaceri de 43 de ani s-a predat la Poliţie şi a anunţat că şi-a ucis soţia şi cei doi copii, un băiat de 13 ani şi o fată de 18.

Recomandări
Experiment Știrile ProTV: Poluăm de 6 ori mai puțin dacă luăm autobuzul, în loc de mașină, pe un traseu de 10 km, prin oraș
Experiment Știrile ProTV: Poluăm de 6 ori mai puțin dacă luăm autobuzul, în loc de mașină, pe un traseu de 10 km, prin oraș

Săptămâna verde, continuă la ProTV. Joi ne îndreptăm atenția spre transport, un alt sector responsabil pentru poluarea mediului.

Protest masiv, cu 20.000 de oameni în stradă, în București. Care este programul și traseul aprobat de PMB
Protest masiv, cu 20.000 de oameni în stradă, în București. Care este programul și traseul aprobat de PMB

Sindicaliştii din Educaţie au obţinut autorizaţie pentru organizarea unui nou protest în Capitală, fiind aşteptate 20.000 de persoane. Evenimentul va avea loc, vineri, pornind din Piaţa Victoriei, anunță News.ro. 

Apa din Barajul Kahovka a scăzut la un nivel la care nu mai permite asigurarea răcirii reactoarelor Centralei Zaporojie
Apa din Barajul Kahovka a scăzut la un nivel la care nu mai permite asigurarea răcirii reactoarelor Centralei Zaporojie

Nivelul apei din rezervorul Barajului Kahovka, în sudul Ucrainei, nu mai permite asigurarea răcirii reactoarelor centralei Nucleare Zaporojie, anunţă joi operatorul barajului, relatează AFP.