Final dramatic in cazul retelei de apa contaminata cu fecale, in Dambovita. O femeie a murit dupa luni intregi de chin

Ultima actualizare: 06-07-2014 07:11

Dupa incidentul din luna martie, prin care reteaua de apa din Aninoasa, in Dambovita, a fost contaminata cu fecale si zeci de oameni au ajuns la spital, a murit acum o batrana de 83 de ani

Femeia s-a infectat cu bacterii din apa de la chiuveta, amestecata cu dejectii din canalizare si nu a mai avut resurse sa se inzdraveneasca. Dupa o lunga suferinta, s-a prapadit acasa, la trei saptamani de la ultima externare. Familia, revoltata, cere sa fie pedepsiti toti cei care sunt vinovati de imbolnavirea atator oameni si vrea despagubiri morale in instanta.

Din luna martie, batrana de 83 de ani a fost internata de 3 ori la sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste. Din pacate, starea ei s-a degradat treptat, pana la deces.

"Rotavirus, apoi clostridium, deci, boli digestive. Totul de la apa pentru ca simptomele au fost aceleasi de la inceput pana a inchis ochii. A fost apa oprita fara sa ne anunte apoi a functionat si atunci ne-am infectat toti, toata familia, si copii si nepoti, numai ca la ea a fost mai grav", spune Lidia Avram, fiica batranei.

Familia batranei a angajat un avocat si are de gand sa ceara daune morale. "Starea sanatatii nu s-a ameliorat sub nicio forma, asistenti medicali si medici si-au dat toata silinta pentru a o pune pe picioare. Cea mica, de 9 ani, a fost infectata din apa de la robinet si a ramas cu o sensibilitate majora cu tot ce inseamna mancare", povesteste Liviu Pica, nepotul batranei.

In luna martie a acestui an cel putin 60 de oameni, dintre care si 22 de copii, au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au baut apa de la robinet. Atunci o conducta s-a spart, iar apa potabila a fost contaminata cu cea din canalizare.

Distribuitorii de apa au fost amendati cu 35.000 de lei, iar alimentarea cu apa a fost reluata numai dupa ce a fost inlaturat orice pericol - sustin autoritatile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO