Filmul protestelor din țară, față de legile justiției. ”Trebuie să fim acea generaţie care nu va ceda”

06-11-2017 18:31

Aproximativ 30.000 de oameni au protestat duminică seară în Bucureşti şi în ţară, nemulţumiţi în primul rând de modificările aduse legilor justiției.

Organizaţi pe internet cu mesajul "Nu vrem să fim o nație de hoți!" oamenii au pornit în marş prin oraşe. Protestele au început peste tot în jurul orei 18 şi s-au încheiat aproape de miezul nopţii. În capitală, mulţimea s-a strâns mai întâi în Piaţa Victoriei, iar apoi oamenii s-au mutat în faţa Casei Poporului şi Ministerului Justiţiei.

Peste 10.000 de oameni au ieşit din nou pe străzile Capitalei ca să protesteze față de modificării legilor justiţiei dar şi codului fiscal.

Oamenii nu vor ca justiţia în România să nu mai fie puternică. Nu vor ca măsurile fiscale să facă mai mult rău decât bine şi nu privesc cu ochi buni eliberarea deţinuţilor în număr aşa mare.

"Faptul că i-au scos pe câţiva borfaşi e o problemă, dar nu e aşa de grav cum este faptul că vor să pună justiţia pe butuci să o subjuge”, spune un protestatar.

Miile de oameni au pornit din Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului, iar lor li s-au adăugat alţi oameni. La un moment dat, coloana de protestatari se întindea pe o distanţă de 3 kilometri.

"Vrem ca Tudorel Toader să demisioneze şi cu el marea majoritate a PSD-ului”, a spus un tânăr.

Printre protestatari s-au aflat şi fostul premier Dacian Cioloș, dar şi mulţi reprezentanţi ai opoziţiei.

Dacian Cioloș: "Atâta vreme cât ne dorim că bunăstarea să crească în România, că economia să se dezvolte... lucrurile astea nu se pot întâmpla dacă nu avem o justiţie care să-şi facă treaba corect."

Mitingul s-a încheiat la miezul nopţii.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi la Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi sau Constanța.

"Trebuie să fim acea generaţie care nu va ceda."

"Sunt aici pentru viitorul copilului meu."

"Ce face acum guvernul va fi în România cea mai mare criză economică."

"Guvernul ticălos, jos, jos jos!"

"Nemulţumiţi de felul cum se dau legi în România doar pt corupţi şi hoţi, pentru faptul că sunt scoşi din puşcăria infractori."
"N-am întâlnit un an ca acesta. Să stăm cu ochii pe Parlament, pe Guvern să nu ne fure."

"Nu este posibil să faci prag de furat. Ai furat un ou, eşti hoț!"

"Să rezistăm împotriva abuzurilor care le face dragnea, PSD, ALDE, împotriva nesimţirii lor şi a incompetentelor miniştrilor lor."

"Nu avem urgente decât legile justiţiei, nu ştim cum să punem mai repede pumnul în gura justiţiei."

Demonstraţii similare au avut loc duminică seară şi la Braşov, Sibiu şi Alba Iulia.


VIDEO PROTVPLUS.RO