Dragnea a mers la pușcărie într-o cămașă cu dungi și și-a luat cu el mâncare de acasă


Ultimul update: Luni 27 Mai 2019 20:07
Data publicarii: Luni 27 Mai 2019 18:49
Categorie: Stiri actuale

După o diversiune ca în filmele poliţiste, cu o mașină momeală cu geamuri fumurii, Liviu Dragnea a ajuns la închisoarea Rahova. El a fost condamnat luni, definitiv, la trei ani şi jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive

În maşina neagră a poliţiei, care l-a adus la puşcăria Rahova, liderul PSD părea îngândurat. Condamnarea a venit la nici 24 de ore după o altă veste neagră: PSD a obţinut, doar 23 la sută, în alegerile de duminică, după un scor istoric de peste 45 la sută, înregistrat în 2016.

Între timp, şefa guvernului, Viorica Dăncilă. a anunţat că a preluat conducerea partidului. La Rahova, Liviu Dragnea îşi ia în primire celula care se află în apropierea celei în care este închis fostul primar al Constanței Radu Mazăre.

Liderul PSD s-a predat la Penitenciarul Rahova după ce înainte a încercat să se ferească, pe cât posibil, de camerele de luat vederi. I-a trimis pe jurnalişti pe o pistă falsă şi a folosit o altă maşină drept "momeală". După ce şoferul lui a plecat cu maşina cu care se deplasează în mod obişnuit, Liviu Dragnea a pornit cu alta spre penitenciar.

Deşi maşina avea geamuri fumurii, jurnaliştii au reuşit să surprindă câteva imagni cu el. Îngândurat, îmbrăcat într-o cămaşă cu dungi, Liviu Dragnea intra pe poarta închisorii Rahova după ora 17.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigarea la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teolorman.

Instanţa supremă a menţinut decizia pronunţată în iunie anul trecut de completul de 3 judecători. Pedeapsa cu suspendare - primită de liderul PSD, în dosarul referendumului - a fost contopită cu cea de luni.

Decizia definitivă de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost dată cu majoritate. Patru dintre cei cinci membri ai completului au decis că locul lui este în spatele gratiilor - în timp ce al cincilea a opinat că dosarul ar trebui trimis înapoi la instanţa de fond şi judecat de la zero.

Liviu Dragnea a sperat până în ultima clipă că va fi achitat. În discursul de duminică, după eşecul de la alegerile europarlamentare, a încercat să arate că este puternic şi s-a declarat nevinovat.

Liviu Dragnea: "Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram preş, ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista nu vor da achitare".

Liderul PSD a aşteptat acasă verdictul instanţei supreme - de unde a lipsit şi de la dezbaterile finale. O variantă favorabilă pentru el că verdictul să fie amânat din nou. Una dintre cele cinci judecătoare din complet - Luciana Mera - se pensionează de la 1 iunie - iar dacă decizia nu era pronunţată acum trebuia găsit un alt magistrat ca să o înlocuiască - iar dosarul "Bombonica" urma să fie judecat în apel de la zero.

În momentul deciziei de condamnare de către magistratul asistent al completului de cinci în zona instanţei supreme, ca de altfel pe durata întregii zile nu s-a mai aflat niciunul din zecile, poate sutele de susţinători care l-au aparat frecvent pe politician.

Zarvă a fost în schimb în faţa locuinţei lui Liviu Dragnea din sectorul 1. Pe timpul zilei, şoferul liderului PSD a fost văzut de mai multe ori intrând în imobil cu mai multe sacoşe. Şi avocatul politicianului a trecut pe acolo.

După ora 16, Liviu Dragnea a plecat de acasă să se predea. S-a ferit să apară însă în faţa camerelor de luat vederi - a folosit o maşină cu geamuri fumurii.

Preşedintele PSD aşteaptă, acum, o decizie a Curţii Constituţionale.

Pe 5 iunie, magistraţii trebuie să ia o decizie privind contestarea primului complet de judecată care l-a condamnat în prima instanţă. Avocaţii lui Liviu Dragnea s-au plâns că judecătorii care i-au dat pedeapsa de 3 ani şi jumătate cu executare, anul trecut nu ar fi fost specializaţi în infracţiuni de corupţie.

Apărarea lui Dragnea speră că judecătorii constituţionali să îi dea dreptate, apoi să declanşeze proceduri extraordinare de atac şi să ceară anularea condamnării de astăzi.

Pe de altă parte, fosta soţie a lui Liviu Dragnea - Bombonica Prodana - a primit o decizie mai bună în acelaşi dosar. A fost achitată deşi acceptase încă dinainte de prima condamnare să acopere o parte din prejudiciu.

Ceilalţi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman au fost în majoritate condamnaţi la pedepse cu suspendare. Inclusiv, cele două funcţionare - care deşi erau plătite din bugetul public - în realitate, au muncit la PSD Teleorman.

"Liviu Dragnea se află deja în camera lui de detenție, o cameră a VIP-urilor prin care a mai trecut și Adrian Năstase, un alt lider PSD.

Se uită la televizor, a ratat cina, însă, spun surse din interior, cel mai probabil a venit cu mâncare de acasă. Marți dimineață va intra în programul de evaluare medicală și psihologică", potrivit corespondentului Știrilor Pro TV, Ovidiu Oanță.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO