Fetiță lăsată de părinți singură în mașină în Botoșani. Scandal după ce martorii au forțat ușa

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Scandal vineri dimineaţa în Botoşani după ce o fetiţă de doi ani a fost lăsată peste 20 de minute în maşină, în plin soare, de către părinţii ei, care au închis-o în autoturism, au blocat uşile maşinii şi au plecat la cumpărături.

În scurt timp, însă, mai mulţi trecători au văzut copilul singur în maşină, dormind pe bancheta din spat, şi îngrijoraţi au sunat la 112. Când părinţii s-au întors, spiritele s-au încins.

Scenele s-au derulat în faţa unui centru comercial din Botoşani. Potrivit mamei şi tatălui fetiţei, când au parcat maşina în faţa complexului, copila dormea. Nu au vrut să o trezească şi au hotărât să o lase singură, credeau ei, doar pentru câteva minute.

Au blocat uşile şi s-au dus în centrul comercial. Însă cumpărăturile s-au prelungit iar fetiţa a rămas mai mult timp în autoturism. Peste 20 de minute, spun martorii iar autoturismul era în plin soare.

În scurt timp în zona s-a adunat multă lume. Oamenii au încercat să dea de părinţi însă fără succes. Apoi au sunat la 112. Când părinţii s-au întors, a început scandalul.

Tată: Deschideţi voi portiera cum vreţi?!
Martor: Era stare de necesitate!
Tată: Nu era necesitate!
Martor: Vorbim de Art 16 din Codul de Procedura Penală.
Tată: Eu te dau în judecată!
Martor: Poţi să mă dai în judecată.

Mai multe echipaje de poliţie şi ambulanța au ajuns la faţa locului.

Martoră: Dormea.
Reporter: Au venit poliţia şi ambulanta?
Martoră: Da, au venit, dar pe copil l-au scos din maşină dormind. Nu era treaz."

Când au venit, în sfârşit, şi părinţii la maşină, însoţiţi şi de un prieten, oamenii le-au reproşat neglijenţa. Părinţii s-au enervat şi ei, când au văzut că mai multe persoane au reuşit să deschidă portiera maşinii. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru că spiritele să se calmeze.

Jandarm: Vă sancţionez la Legea 61. Să vorbiţi frumos!
Tată: Să vorbesc frumos?!
Jandarm: Da. Eu vă sancţionez.
Tată: Da, dar eu vreau să depun plângere împotriva celui care a deschis maşina. Cum puteţi insinua că fata a stat în căldură?!
Jandarm: Vedeţi că speriaţi şi mai tare copilul ăsta!
Tată:-E fetiţa mea!
Jandarm: Dar vedeţi că o speriaţi!
Tată: Dar străinii ăştia nu au speriat-o?!

În cele din urmă, cei doi soţi au fost duşi la secţia de poliţie pentru audieri şi au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. La fel şi prietenul care îi însoţea.

Subcomisar Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani: "Colegii mei au primit un apel prin 112 prin care se sesiza faptul că un minor ar fi fost lăsat nesupravegheat într-un autovehicul. Faţă de părinţi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu 1000 de lei."

Acum, cazul a ajuns în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bistriţa, de unde este familia.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO