Familia arhitectei Casei Poporului cere daune de 4 MILIOANE de euro. Ministerul Sanatatii, acuzat pentru mizeria din spitale


Ultimul update: Duminica 06 Martie 2016 06:53
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016 10:45
Categorie: Stiri actuale

Joi a inceput procesul intentat de familia arhitectei Anca Petrescu impotriva medicilor din Timisoara si Bucuresti care au tratat-o, si pe care ii acuza malpraxis.
 

Sotul si cele doua fiice ale arhitectei Casei Poporului incearca sa-i convinga pe magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 ca Anca Petrescu a fost victima unui malpraxis. Ei i-au chemat in judecata pe chirurgii care au tratat-o – doi dintre ei de la Spitalul de Urgenta din Timisoara si doi de la Floreasca. Unul dintre ei ar putea scapa insa de acuzatii, deoarece Anca Petrescu a ajuns sa-i fie pacienta cand nu se mai putea face nimic. De asemenea, si cele 2 spitale au fost chemate in judecata, dar si Ministerul Sanatatii ar urma sa apara in instanta, in calitate de parat.

Familia sustine ca medicii nu au descoperit o afectiune grava, care ulterior a dus la o peritonita si a provocat decesul arhitectei. De asemenea, ei spun ca in spital Anca Petrescu ar fi luat o infectie spitaliceasca nozocomiala, de aceea au chemat in justitie si Ministerul.

Familia cere acum daune de 4 milioane de euro. Printre cei care vor trebui sa dea explicatii este si profesorul Mircea Beuran, fost ministru al Sanatatii. El a afirmat la ancheta penala ca medicii au facut tot ce au putut.

Anca Petrescu a murit in 30 octombrie 2013 la spitalul Floreasca dupa ce a intrat intr-un soc septic in urma unei peritonite. Cu doua luni inainte, fusese internata la Timisoara cu multiple traumatisme suferite intr-un teribil accident de circulatie.

Ministerul Sanatatii va trebui sa trimita la instanta un punct de vedere oficial odata ce va deveni parte in proces. In urma cu doar cateva luni, tot Ministerul Sanatatii a platit din buget patru milioane de euro familiilor bebelusilor arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO