Eroul care a sarit intr-un lac inghetat sa salveze o mama si pe copilul ei. Povestea tanarului care a impresionat prin curaj

05-02-2016 16:33

O adevarata lectie de curaj si spirit civic ne-a dat tanarul de 31 de ani din Campina care in urma cu doua zile a intrat in apa inghetata a unui lac sa salveze o mama si pe copilul ei.

Gestul barbatului l-a tinut in viata pe baietelul de 9 ani care, suferind de autism, a fugit pe gheata lacului, dupa o pasare, dar pojghita a cedat sub greutatea lui.

Barbatul care si-a riscat si el viata in incercarea de a salva de la inec femeia si copilul cazuti in apa este inginer constructor. Ca o ironie a sortii, e somer si intamplarea a facut ca tocmai atunci sa iasa la plimbare cu bicicleta pe malul lacului din Campina.

A vazut cum femeia alearga dupa baietelul pornit dupa un pescarus, pe lacul inghetat si cum a amandoi se scufunda cand gheata a cedat. Fara sa stea pe ganduri a sarit sa-i salveze. Desi n-a reusit sa-i scoata la mal, gestul lui a fost vital pentru copil.

L-a luat in brate pe cel mic si l-a tinut la suprafata. In tot acest timp, mama reusise sa se agate si ea de sloiuri. In cele din urma, au fost scosi cu totii din apa de pompierii care au intervenit foarte repede.

Prea modest sa recunoasca, barbatul a fost cel care i-a salvat viata copilului. Daca n-ar fi fost el, riscul ca baiatul sa se scufunde era urias.

Cristian Stancu: Dupa vreo 10- 12 minute s-a dus un barbat, Bravoi lui. a fost un gest merita respect acel om!

Misiunea a fost dificila chiar si pentru pompieri.

Mariu Mihai, purtatorul de cuvant al ISU Prahov: Dusmanul numarul unu nu a fost apa si nici gheata, ci timpul. S-a demonstrat in aceasta interventie ca secundele pot salva viata.

Vicentiu Nastase, ISU Campina: "Copilul era tinut de catre barbat ca acesta sa nu se inece. Femeia nu stia sa inoate, a fost tinuta de catre salvatori pe aceasta targa targa bord de care noi ne-am folosit."

Devenit peste noapte celebru in orasul lui, Adrian Goaga spera doar ca vreun patron de firma de constructii sa auda de el si sa il cheme la un interviu.


VIDEO PROTVPLUS.RO