Elevii incep anul cu SIMULARI. Cum arata calendarul incarcat al scolilor pentru lunile ianuarie si februarie

Ultima actualizare: 09-01-2015 07:01

Anul scolar este abia la jumatate, insa elevii trebuie sa se pregateasca pentru examene si simulari. Pentru al doilea an consecutiv vor fi examinati la nivel national si adolescentii din clasa a IX-a, nu doar cei care termina liceul sau scoala generala.

Horia este in anul 3 la Colegiul Mihai Viteazul din Capitala. Ar fi sarit peste simularile din aceasta primavara, insa pentru ca sunt obligatorii s-a pus deja pe invatat.

Horia Ion, elev: ''Nu ma ajuta prea mult ca n-am facut toata materia, dar invat.''

Iulia termina liceul in acest an, asa ca pentru ea simularile sunt importante, pentru ca va afla cat de pregatita este.

Iulia, eleva: "Am inceput si pregatirile la scoala, ne descuram, o sa fie bine.''

Notele de la simulari nu vor fi trecute in catalog, insa rezultatele vor fi analizate la nivelul unitatii de invatamant prin discutii individuale cu elevii sau la nivelul clasei. Daca notele vor fi prea mici, parintii vor fi chemati la scoala si impreuna cu profesorii vor stabili o strategie care sa-i ajute pe copii sa recupereze materia.

In plus, aceste verificari au rolul de a-i obisnui pe elevi cu rigorile unui examen national.

Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB: "Vor fi binevenite, trebuie sa stie cat de pregatiti sunt elevii, mai ales ca nu sunt diferente mari intre notele de la simulari si cele de la examenele reale''.

Elevii din clasa a VIII-a vor fi testati la limba si literatura romana pe 23 februarie, la matematica pe 24 februarie si la limba materna pe 25 februarie.

Cei din clasele a XI-a si a XII-a vor sustine testarile pe 2 martie la limba si literatura romana, pe 3 martie la matematica si pe 4 martie la materia obligatorie a profilului.

Pana atunci toti elevii vor putea sa se pregateasca in saptamana de vacanta pe care o au in perioada 31 ianuarie - 8 februarie.

Semestrul al doilea incepe pe 9 februarie, iar intre 6 si 10 aprilie va fi saptamana Scoala Altfel, cand profesorii vor organiza impreuna cu elevii activitati extrascolare.

Vacanta de primavara va fi intre 11 si 19 aprilie, iar cea de vara va incepe pe 20 iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO