Doua tone de PET-uri, confiscate de politisti de la oameni ai strazii. Cati bani luau acestia pentru 10 kilograme de deseuri

Ultimul update: Sambata 30 Ianuarie 2016 07:03
Data publicarii: Miercuri 27 Ianuarie 2016 18:00
Categorie: Actualitate

Captura impresionanta de… PET-uri, la Targu Mures. Politistii locali au confiscat peste doua tone de sticle de plastic care provin, spun ei, din tomberoanele speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Oamenii nevoiasi voiau sa le predea la firmele de specialitate, pentru cativa lei pe zece kilograme, dar gestul lor este ilegal, iar amenda merge pana la 500 de lei. Oamenii au fost de data aceasta iertati. Nu pot fi executati silit, pentru ca sunt saraci lipiti.

Cele 2 mii de kilograme de peturi au fost confiscate de angajatii politiei locale, pe strada, de la oamenii care carau de zor sacii doldora de peturi. Agentii spun ca le-au scos din containerele pentru peturi si incercau sa le vanda firmelor de colectare. Politistii locali i-au pandit si au confiscat marfa.

“Aceasta colectare, pe langa faptul ca se face fara respectarea hotararii Consiliului Local, produce ca efecte colaterale inclusiv raspandirea unor boli, a unor virusuri, deoarece cei care intra in containere si colecteaza nu respecta nici un fel de regula de igiena. Amenda conform hotararii Consiliului Local este intre 100 si 500 de lei.” a declarat Valentin Bretfelean, seful Politiei locale Targu Mures .

Politistii locali vor sa opreasca fenomenul, desi numai saracia crunta ii impinge pe acesti oameni la aceasta acitivitate.

Ambarcatiunea din sticle de plastic goale care navigheaza prin Oradea. Cum va puteti urca la bordul ei

“Fac un apel la toate asociatiile de proprietari sa sune la 112, sa ceara politia locala. Avem masini special pregatite care se vor ocupa cu acest lucru. In patru luni de zile am strans 4 tone.” a spus Claudiu Maior, viceprimar Targu Mures.

Astazi tonele de peturi au fost predate firmei de colectare, iar banii castigati de aici vor intra in bugetul primariei.

Banii pe care ii primesc oamenii difera: “pentru peturile mixte, nesortate, in jur de 30-40 de bani, cele incolor ajung pana la 1 leu 20 in functie de calitate, sa nu fie invechite.” a declarat Dan Sandor, reprezentantul firmei de colectatare.

De cele mai multe ori, colectorii ilegali nu isi pot plati amenda, pentru ca nu au un domiciliu stabil si nu pot fi executati silit.
 

Romanii lasa munti de gunoaie intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei. Impresia lasata americanilor:

Romanii lasa munti de gunoaie intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei. Impresia lasata americanilor: "E o rusine"

romani baikal

Cursă pe gheață, încheiată cu succes de doi români pe lacul Baikal la -30 de grade

Momentul în care un hoț fură telefonul unei secretare din Cluj Napoca chiar în timpul serviciului

Accident grav în Ilfov: 7 persoane, printre care şi 2 copii, sunt rănite

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Fetiță aspirată de pompa de reciclare a apei dintr-o piscină

Motivul pentru care șoferii care s-au șicanat pe Valea Oltului nu pot fi sancționați

Aglomerație la un târg de joburi pentru ștampila de șomaj. Foști deținuți, cei mai interesați de un loc de muncă

icre, salau, disparitie, rezervatia biosferei delta dunarii

Situaţie alarmantă în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Specia pe cale de dispariție

Fenomene stranii în garsoniera în care au fost găsite oase umane. Ce ar fi pățit proprietarul într-o noapte

Mutarea ambasadei României la Ierusalim. Care pot fi consecinţele pentru țara noastră

Viorica Dăncilă, la "Simfonia lalelelor”. Fetiță de 3 ani, pusă să facă acrobații

Pompierii din Capitală au participat la un exercițiu. Sfaturile care pot salva vieți

Florin Buliga, bărbatul care și-a ucis soția și copiii, rămâne în spatele gratiilor