Doua tinere musulmane ar fi fost batute in Capitala, pe Calea Mosilor. "Noi suntem primele victime ale terorismului"

Dată publicare: 31-03-2016 17:42
Dată actualizare: 03-04-2016 07:03


femeie musulmana - shutterstock

Doua femei musulmane ar fi fost agresate de un grup de tineri in Capitala, pe Calea Mosilor, de un grup de tineri, potrivit unui comunicat remis de Asociatia "Surori Musulmane".

Cele doua musulmane - tinere, in varsta de 18 ani - ar fi fost agresate pentru ca "nu se mai face diferenta intre teroristi si musulmani".

Parintii uneia din fetele agresate au depus reclamatie la politie.

Iata comunicatul asociatiei:

"Asociatia Surori Musulmane din Romania isi arata profunda ingrijorare pentru situatia critica la care s-a ajuns in societatea romaneasca, pe fondul portretizarii eronate in media a atacurilor teroriste, nefacandu-se diferenta intre teroristi si musulmanii de rand.

Astfel, s-a ajuns ca doua fete tinere (18 ani), ce purtau valul islamic au fost atacate in plina strada, in timpul zilei, in zona Mosilor, de un grup de 3 baieti si 2 fete. Fetelor le-au fost smulse valurile si au fost batute, ranite la cap, la maini etc. Cu greu un barbat a intervenit pentru a le salva de agresori.

In urma cu 3 ani, spre exemplu, aceste cazuri erau cu totul exceptionale, insa numai de la inceputul acestui an au fost semnalate 3 cazuri diferite de fete agresate, insa acesta este de departe cel mai grav.

Parintii uneia dintre fete a fost sa depuna plangere la politie, dar li s-a dat de inteles ca demersurile lor ar fi cam inutile.

Ne dorim ca reprezentantii mass-media sa fie mult mai responsabili atunci cand prezinta stirile, sa faca diferenta atunci cand prezinta teroristii și dorim sa facem un apel la societatea romaneasca sa nu cada in capcana violentei.

Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, caci ISIS a facut mii si mii de victime in Irak si Siria inainte de a provoca atentate in Europa.

Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO