Doi ursi subnutriti de la un ZOO din Armenia, adusi de urgenta la Zarnesti. Animalele au ajuns sa cantareasca doar 50 de kg

Ultima actualizare: 31-01-2017 14:16

Doi ursi, gazduiti de o gradina zoologica din Armenia, vor fi adusi in regim de urgenta la Sanctuarul de la Zarnesti. Animalele sunt subnutrite si au mare nevoie de ingrijire speciala.

Ursii au ajuns sa cantareasca doar 50 de kilograme, in loc de 400, cat ar fi normal, dupa ce stapanul i-a abandonat pur si simplu. Misha si Masha sunt doi ursi tinuti in captivitate intr-o gradina zoologica privata din orasul Gyumri, din Armenia, impreuna cu trei lei. Locul a fost numit pe internet "cea mai trista gradina zoo". Proprietarul, un om de afaceri, a abandonat animalele pur si simplu in custi minuscule, fara hrana, atunci cand a hotarat sa se mute din tara. Acum starea lor este critica. Ursii sunt bolnavi si extrem de slabiti.

Paul Ciotlos, Asociatia "Milioane de prieteni": "In momentul de fata acele animale sunt intr-o stare jalnica, in loc de 400 kg cat ar fi normal sa aiba un urs matur sau mai mult, ei au 50 de kg un pic mai mult decat un catel! Au nevoie de foarte multe vitamine, de tratamente pentru a-i pune pe picioare, si noi vom avea in continuare de sustinerea tuturor celor care pot sa ne sustina pentru a le oferi tot ce au nevoie. S-ar putea sa treaca de 10.000 de euro doar transportul plus hrana plus tratamentul, ganditi-va ca intr-un singur an un urs consuma hrana de aproximativ 5.000 de euro."

Doi soti le-au auzit povestea si le-au dus de mancare, insa nu-si permit tratamentul animalelor. Fundatia Brigitte Bardot a luat atitudine si a convins in doar 12 zile peste o mie de oameni sa doneze bani pentru salvarea acestor suflete. Ursii Misha si Masha vor fi astfel adusi in luna martie in Sanctuarul din Zarnesti. Pana atunci sunt bine hraniti ca sa poata rezista transportului cu avionul. In Romania cei doi ursi vor intra de urgenta in carantina, dupa care vor urma un lung program de reabilitate. Abia dupe ce se vor intrema vor putea intra in colectivitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO