Doi pensionari din Galati isi terorizeaza vecinii facand focul in apartament. Pompierii i-au vizitat de 2 ori luni dimineata

Ultima actualizare: 11-02-2016 07:11

Panica intr-un bloc din centrul Galatiului. Pompierii au fost chemati de doua ori luni dimineata pentru a interveni intr-un apartament de la etajul al zecelea, unde se iscase un scandal.

Doi frati, in varsta de 65, respectiv 67 de ani s-au certat si si-au dat foc reciproc la haine. Nu e prima data cand se intampla astfel de lucruri, spun vecinii, exasperati. Apartamentul a luat foc initial in jurul orei opt si jumatate. Nu au trecut doua ore din momentul in care pompierii au lichidat incendiul, ca iar iesea un fum gros pe scara blocului si pe fereastra. Toti vecinii s-au panicat.

"Au facut foc in baie, asa fac ei intotdeauna”, spune Georgica Coman, seful de scara. “Am anuntat si la 112, cica "Dar tot mata, domnul Coman esti?" Face focul si spune ca lui ii place mancarea calda. Aproape ca doua zile face, doua zile nu face."

"Vrem sa scapam cat mai repede de ei”, declara o vecina, “poate sa se intample orice, avem copii la scoala, nu se poate. Au probleme psihice, trebuie facut ceva pentru ei."

Cea mai afectata este femeia care locuieste in apartamentul de dedesubt. Ea se plange ca s-a saturat de distrugerile pe care i le provoaca cei doi scandalagii. “Nu se mai poate asa ceva. Nu-mi dau seama ce fel de oameni sunt. Astia nu merita sa traiasca in societate."

maior Eugen Chirita, purtator de cuvant ISU Galati: "O locatie in care in mod repetat sunt anuntate incendii, la acelasi apartament, am constatat. O persoana isi da foc pentru a se incalzi - pentru ca da foc in diferite locuri din casa la textile. Inunda tot etajul si chiar etajul inferior cu fum. Nu a fost cazul astazi sa evacuam populatia."

Luni dimineata pompierii au venit cu trei autospeciale si au reusit sa stinga valvataia, inainte de a afecta si alte locuinte. Apa folosita in timpul interventiei se scurge, insa, prin tavan si pe peretii garsonierelor de la etajele inferioare. Vecinii au depus si de aceasta data o plangere la politie si asteapta, ca si in situatie precedente, o solutie de la autoritati.

Cei doi frati au fost dusi la spitalul de psihiatrie, insa, cel mai probabil, peste cateva zile se vor intoarce acasa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO