Doi barbati care au vrut sa faca "pod de tigari de contrabanda" peste Prut au fost retinuti cu focuri de arma

12-05-2017 11:44


Politistii de Frontiera de la Bivolari, judetul Iasi, au tras doua focuri de arma pentru a retine doi barbati care introduceau in tara aproape 3.500 de tigari de contrabanda peste Prut.

Politia de Frontiera Bivolari: “In data de 10 mai, in jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, judetul Iasi, pe timpul desfasurarii unei misiuni, au observat pe directia localitatii de frontiera Zaboloteni, la malul romanesc al raului Prut, doua persoane de sex masculin, care trageau, cu ajutorul unei lansete mai multe colete voluminoase."

Politistii de frontiera au monitorizat suspectii, iar in momentul in care acestia au adus coletele la mal si au incercat sa le transporte, acestia i-au somat verbal.

Profitand de vegetatie, suspectii au incercat sa fuga, moment in care politistii de frontiera au folosit armamentul si au tras doua focuri de avertisment in plan vertical.

Politistii de frontiera i-au retinut pe cei doi barbati care au trecut coletele peste Prut cu ajutorul unei lansete si le-au tras cu o franghie la mal.

Contrabandistii au fost prinsi cu 3.389 de pachete cu tigari, diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare de aproximativ 30.772 lei.

Politistii de frontiera au confiscat tigarile si efectueaza cercetari pentru infractiuni de contrabanda.

Foto si video: Politia de Frontiera

VIDEO PROTVPLUS.RO